Prinsesse Benedikte oplyser i en pressemeddelelse, at hendes datter prinsesse Alexandra og grev Jefferson skal skilles efter 18 års ægteskab.

»Det er en utrolig svær beslutning. Vi har kendt hinanden i 30 år, men er kommet til et punkt, hvor vi må erkende, at vi er vokset fra hinanden,« udtaler prinsesse Alexandra.

»Vi afslutter ægteskabet, men forbliver sammen i forældreskabet. Hele familien, men naturligvis mest børnene, er - nu også efter min fars død - i en meget sårbar situation, og vi beder derfor om ro og respekt omkring den proces, vi skal igennem,« lyder det videre.

Parret blev gift i 1998 på Gråsten Slot. Efter højtideligheden i kirken kørte de nygifte en kort tur i Gråstens gader i en åben Buick og blev tiljublet af flere tusinde sønderjyder, der især havde taget opstilling langs byens hovedgade.

Efter 18 års ægteskab har prinsesse Alexandra og grev Jefferson besluttet at gå fra hinanden. På billedet: Vielsen af prinsesse af Berleburg og grev Jefferson Fridrich, Gråsten.    Vis mere

Jefferson og Alexandra er henholdsvis 49 og 46 år og har to børn. De seneste tre år har de boet i Tyskland.

Skilsmissen er den anden i den danske kongefamilie. Den første var mellem prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra, som blev separeret i 2004 og skilt i 2005.

Meddelelsen fra prinsesse Benedikte om skilsmissen kommer godt to måneder efter, at prinsesse Benedikte mistede sin mand, prins Richard.

Prins Ricard døde pludseligt på slottet i Berleburg i marts i år.