Marielyst strand, Falster. Arkivfoto
Marielyst strand, Falster. Arkivfoto Foto: Lars Havn Eriksen
Så er der godt nyt til alle os blege og solhungrende danskere. Vejprofeterne hos DMI melder nemlig nu om sol, sol og atter sol så langt øjet rækker. 

- Vores prognoser går 10 dage frem, og her står den på sol og høje temperaturer alle dage. Især mandag til onsdag ser det rigtig godt ud. Her er der stor chance for temperaturer over 25 grader, hvilket er den temperatur, der definerer en sommerdag. Så nu er det altså ved at være sommer, siger vagtchef hos DMI Thyge Rasmussen. 

Og faktisk burde det have været sådan for længst. 

- Det er jo meget normalt at have sommervejr her i maj, vi har nok bare længtes lidt mere efter det i år end vi plejer, fordi vi har haft sådan en kølig start på maj og faktisk også hele april, forklarer han. 

Men inden du pakker til strandturen, så tjek lige vindretningen. For de høje sommertemperaturer findes nemlig langt fra alle steder.

- Det vil afhænge meget af, hvor i landet man befinder sig. Det skyldes det ca. 10 grader kolde vand, der omkranser os. De varmeste strande vil derfor være der, hvor der er fralandsvind.
Mens det altså ser mest sommerligt ud i starten af ugen, advarer meteorologen om, at der kan komme lidt regn- og tordenbyger i løbet af onsdag.. Så nyd det, så længe det varer.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.