44-årige Helle Jensen er nu på vej mod Herlev Hospital, fortæller hun til bt.dk.

Fredag beskrev bt.dk hendes fortvivlede situation. Hun var stillet en livsvigtig operation i Herlev i udsigt, men det hele var ved at falde på jorden, da det gik op for Helle Jensen, at hun selv skulle betale for transporten, der koster op til 15.000 kroner. Penge, som hun ikke havde nogen mulighed for at skaffe.

Kan misse livsvigtig operation: Skal under kniven på mandag - men ingen vil køre Helle til hospitalet

Efter bt.dk skrev om Helle Jensens ulykkelige situation, blev avisen bestormet af henvendelser fra læsere, der gerne ville hjælpe hende med at komme til Sjælland. Hundredevis af læsere tilbød alt fra lastvogne til luksusbiler. Og til sidst meldte ambulancefirmaet Ambulix sig som redningsmænd og tilbød at køre hende fra hjemmet i Åbenrå til Herlev Hospital. For ambulancefirmaets regning.

Læs også: BT bestormet med tilbud: Nu er der en ambulance til Helle - 'Jeg er rørt til tårer'

Og nu fortæller Helle Jensen, at hun søndag aften er blevet hentet i Sønderjylland og er i gang med at tilbagelægge de 285 km mod Herlev, hvor hun skal opereres mandag.

- Jeg er meget smerteplaget i dag, og nervøsiten er begyndt at melde sig for i morgen. Men jeg er i gode hænder her. Sygeplejerskeren er god til at tage hånd om om mig, siger hun til bt.dk og sender et billede af sine to redningsmænd, der fragter hende liggende til hovedstaden.

Læs også: 'Glad, lettet og dybt taknemmelig': Nu er Helle sikret hjemtransport

Helle Jensen lider af en sjælden og aggressiv udgave af bindevævssygdommen Ehlers-Danlos, som i sin værste form betyder, at hendes muskler og hud er så skrøbelige, at enhver form for sygdom, der kræver et indgreb, kan blive fatale for hende. Hendes muskler og væv er nemlig så porøse, at lægerne har svært ved at sy hende sammen igen.

Hun lever med konstante smerter og kan ikke holde sig oprejst ret lang tid af gangen. Det seneste år har hun været indlagt sammenlagt seks måneder og gennemgået flere operationer.

For nylig blev hun opgivet af lægerne på sygehusene i både Aabenraa, Sønderborg, Odense og Skejby. Her kunne man ikke gøre mere for hende. Trods sine blot 44 år havde hun nu kun lindende behandling på det lokale gigtsanatorium at se frem til. Ingen - heller ikke lægerne ved - hvor længe hun kan blive ved med at leve med sygdommen. Sikkert er det, at den vil stjæle vigtige og gode år af hendes forventede levetid.

Lægerne fra Sønderborg og Odense Sygehus foreslog hende at de kunne søge en 'second opinion'. En mulighed alvorligt syge mennesker har for at få behandling på et andet hospital. I københavnerforstaden Herlev var der eksperter, der mente, at Helle fortjente en chance til. Et team af speciallæger var klar til at give hende en operation med en ny teknik.

Den sønderjyske kvinde øjnede endelig håbet om et længere, mere velfungerende og mindre smertefuldt liv, der måske kan hjælpe hende til en mere velfungrende hverdag.

Onsdag morgen blev hun ringet op og tilbudt operation mandag på Herlev Hospital. Men da hun ringede til sin region for at bestille transport til operationen, fik hun afslag på en liggende transport, fordi hendes behandling er 'second opinion'. Region Syddanmark henviser til loven, som i deres fortolkning ikke dækker transport ved second opinion.