Hvis vi kunne gøre det om, ville vi ikke invitere Bilal Philips, siger talsmand Imran Shah

Det var en fejl at invitere Bilal Philips, som vil henrette bøsser og utro kvinder, og som taler til unge muslimer på Nørrebro kl. 15.00 i dag.

Det erkender talsmanden for Islamisk Trossamfund Imran Shah nu.

- Hvis vi kunne gøre det om, og vi havde muligheden for at vælge i dag., ville vi ikke invitere ham, siger Imran Shah til bt.dk.

Det har skabt voldsomme protester at Islamisk Trossamfund har inviteret en islamist med så ekstreme synspunkter. Bilal Philips, der er canadier og konverteret til islam, går ind for sharia-lovgivningen og mener, at bøsser og utro kvinder skal henrettes og at sex udenfor ægteskabet skal straffes med 200 piskeslag.

- Det er ikke heldigt for dialogen i Danmark, at der nu er store demonstrationer ved Korsgadehallen. Men vi vil jo heller ikke lade os dirigere. Der skete faktisk det, at vi fik tilbudt Bilal Philips som taler af den muslimske ungdomsorganisation i Sverige. Og vi sagde ja til det uden at undersøge sagen nærmere, siger Imran Shah.

Han er også skuffet over, at integrationsminister Søren Pind i B.T. i dag beskylder foreningen for at tale med to tunger. Søren Pind  siger i B.T. at det er et stort spørgsmål om man kan integreres i Danmark, hvis man bakker op om sharia-lovgivning.

Hertil siger Imran Shah:

- Som danske muslimer og Islamisk Trossamfund, så ønsker vi ikke at indføre Sharia i Danmark. Det er velkendt at vi ikke ønsker det, da det her og i andre vestlige demokratier er deres grundlove,  der er gældende. 

-Tværtimod har den danske stat i krigen mod Irak benyttet sig af Sharia-lovgivningen indtil flere gange, når de har skullet betale blodpenge alle de gange deres bomber har ramt civile. Det er helt givet også tilfældet med Afghanistan, siger Imran Shah.