Lyt til artiklen

Du kender formentlig skæl som hvide snefnugsflager i hovedbunden, der drysser ned på skuldrene, når man ryster hovedet. Men de tørre, døde hudflager kan også tage bolig i et stort hipsterskæg.

De senere år er mange glatbarberede kinder og hager blevet erstattet med fuldskæg. Særligt blandt unge hipstere er det blevet moderne at lade skægget stå. I takt med den voksende skægvækst er industrien for skægplejeprodukter røget i vejret, og mange mænd køber masser olie, cremer og børster til pleje af ansigstbehåringen. Det skriver det britiske medie The Independent.

Men selvom skægget kan være nok så glat og skinnende, betyder det ikke, at huden inden under har det godt. Også selvom man ikke nødvendigvis kan se det. Ifølge Google Trends har der i løbet af de seneste fem år også været flere søgninger på skæg og skæl.

Skæl rammer oftest mænd og er værst om vinteren, når luften er tør. Skæl stammer fra døde hudceller og kan give kløe. Derudover ser det ikke bare ikke særlig smart ud at drysse omkring sig med hvide skælflager. Men ifølge The Independent er der hjælp at hente.

Først skal man bruge en skægbørste til at eksfoliere huden under skægget, inden man vasker det. Børsten får skællet til at løsne sig fra huden og blive synligt mellem hårene. På den måde er det nemmere at vaske ud.

Derefter anbefales det at benytte et renseprodukt med mælkesyre. Det hjælper med at opløse de døde hudceller. Samtidig skulle det gerne efterlade en frisk hud.

Det sidste skridt i plejerutinen er fugttilførsel. Det er dog ikke sådan lige at påføre almindelig fugtighedslotion på skægget, uden cremen kommer til at sidde udover hele skægget. Løsningen er olie. Den plejer og blødgør huden under skægget og giver den fugt, ansigtet har brug for.