Fup-mails er tilsyneladende blevet det nye sort for svindlere over alt i verden, og dagligt kan store virksomheder advare deres kunder om mails, der ikke er sendt af dem. Nu er turen kommet til Elgiganten.

For i et Facebook-opslag, som elektronikkæden har delt på sin Facebook-side onsdag, advares der mod en fup-mail, der i øjeblikket er i omløb.

'Vi gør opmærksom på, at der for tiden er svindel-mails i omløb, hvor der står at ”Elgiganten uddeler gratis smartphones”. Disse mails kommer IKKE fra os, og vi anbefaler dig at slette mailen og blokere afsenderen, hvis du finder en af disse beskeder i din indbakke,' lyder det i opslaget.

Advarslen kommer efter, at adskillige kunder de seneste dage har gjort Elgiganten opmærksom på, at de har modtaget mails, der ikke umiddelbart ligner, at de kommer fra kæden. Således skrev Bo Bangsgaard onsdag på Elgigantens Facebook-side:

'Hej Elgiganten. Har netop modtaget nedenstående mail i min indbakke. Jeg går kraftigt ud fra, at det er et elendigt forsøg på at franarre mig mine personlige oplysninger og at nedenstående mail IKKE er fra jer.'

Og han var ikke den eneste. Jens Pedersen kunne ligeledes berette om en fup-mail på Elgigantens Facebook-side onsdag:

'Jeg har modtaget en fup-mail, som foregiver at være fra El-giganten. Jeg er helt med på, at Elgiganten INTET har at gøre med svindleren,' lød det.

I mailen får kunderne oplyst, at de er blandt 100 tilfældigt udvalgte, der har vundet en ny Apple iPhone 8s til en værdi af 5.500 kroner, men inden de kan modtage telefonen, skal de besøge en hjemmeside, hvor de skal besvare en række spørgsmål og til sidst skal indtaste nogle personlige oplysninger.

Elgiganten understreger dog, at de aldrig vil bede deres kunder om private oplysninger, medmindre man handler direkte med dem via deres hjemmeside eller i en af deres butikker.

'Er du i tvivl om noget er svindel, så er et godt råd altid at tjekke afsenderadressen. Desuden er et typisk trick fra svindlerne at bede dig indtaste kortoplysninger eller anden betalingsinformation.Det må du IKKE gøre. Er du kommet til at gøre det, så anbefaler vi dig at kontakte din bank og spærre kortet,' skriver Elgiganten.

Du kan se fup-mailen herunder.

Foto: Elgiganten
Vis mere