Lørdag middag fik nogle borgere i Vedbæk i Nordsjælland sig en oplevelse ud over det sædvanlige, da tre elefanter fra Cirkus Arena stak af fra deres indhegning i byen, hvor det store cirkus optræder i disse dage.

Sammen med sin tre-årige søn, William, var eventmager Sean Fitzgerald Coard lørdag taget ud for at shoppe. På vejen og stoppede de ved Cirkus Arena for at se elefanterne, der gik i en indhegning i nærheden af cirkusteltet. De fik dog en oplevelse, der var lidt større, end de havde regnet med.

- Da vi er på vej tilbage til bilen, hørte vi nogen råbe 'Elefanterne kommer, elefanter kommer'. Men jeg tænkte ikke videre over det. Så begyndte folk at råbe og løbe væk derfra og hoppe ind i deres biler og op på deres cykler for at komme væk. Så ser jeg pludselig, at en af elefanterne kom løbende ud på vejen, fortæller Sean Coard til bt.dk.

Det viser sig, at indhegningen omkring elefanterne er væltet. Elefanterne tog dog ikke på udflugt sammen, men løb i hver deres retning.

- Det var som at se en Formel 1-vogn køre forbi. Jeg anede ikke at elefanter kunne løbe så stærkt, men den ræsede bare ned af vejen, fortæller Sean Coard.

Personale fra Cirkus Arena reagerede prompte, da elefanterne stak af, og løb efter dem. Det var dog først, da elefantdomptøren kom på banen, at det lykkedes at få elefanterne tilbage i folden.

- Han kom springende ud af sin campingvogn kun iført underbukser, men han havde helt styr på dem. Så efter et kvarters tid var de tilbage i indhegningen, siger Sean Coard.

Det viste sig, at hegnet til elefantindhegningen var væltet, og elefanterne på den måde kunne komme ud. Hverken Sean Coard eller hans søn blev dog forskrækkede eller bange for de løbske elefanter.

- Det var virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige, men min søn syntes bare, at det var sjovt. Han er tit været med mig på arbejde til events, så han sagde bare 'far arbejde, far arbejde'. Men det kunne jeg alligevel ikke tage æren for, siger Sean Coard med et grin.