Lyt til artiklen
Kulturminister Uffe Elbæk (R) afviste for lidt siden i en spørgetime i folketingssalen at gå ind i sagen om en boligforening, hvor et muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har stemt imod at bruge penge på det traditionsrige juletræ

Det var integrationsordfører Martin Henriksen (DF), der spurgte ind til kulturministerens holdning til sagen fra Egedalsvænge i Kokkedal, der onsdag har fået mange danskere op i det røde felt.

- Jeg vil bare sige, at traditioner jo hele tiden er til debat og til forhandling. Det er det i det her lokale og på alle niveauer i det danske samfund. Heldigvis. Og det vil sige, at traditioner udvikler sig, sagde Uffe Elbæk.

- Der er tale om en boligforening, der på fuldstændig demokratisk og legitimt niveau, beslutter hvad de vil bruge deres penge til. Der er nogen aktiviteter, de vil have fremmet, og nogen de ikke vil have fremmet. Og der må man jo bare sige, at hvis der er nogen, der i det lokale område føler sig utilfredse med den beslutning, skal de gå ind i det lokale demokrati, holde fanen højt og argumentere for, at det var en forkert beslutning, fortsatte ministeren.Derudover afviste han fuldstændigt, at det var en sag, der kunne komme op på ministerplan

- En kulturminister skal da ikke forholde sig til, hvordan en boligforening i et givet lokalområde træffer sådan en beslutning. Det kan slet ikke komme op på mit skrivebord, sagde Uffe Elbæk.