Ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund holder søndag 17. april en konference på Nørrebro i København, hvor hovedtaleren ifølge Politiken søndag er den kontroversielle prædikant Bilal Philips.

Canadieren blev i juni sidste år nægtet indrejse til Storbritannien, hvor han også skulle have talt til en konference. De britiske myndigheder betragter ham som en potentiel trussel mod samfundet.

For tre år siden var det de australske myndigheder, som nægtede Philips indrejse. Bilal Philips er en berømt muslimsk lærd, som har skrevet adskillige bøger. På hjemmesiden YouTube kan man se stribevis af videotaler, hvor han taler varmt for islamisk sharialovgivning, ligesom han kommer med hårde udfald mod shiamuslimer og homoseksuelle.

I én video betegner han aids som "Guds straf til de homoseksuelle" og argumenterer for dødsstraf til bøsser og lesbiske. I en anden video forsvarer han selvmordsangreb, fordi de bør betragtes som militæraktioner.

- Det er en legitim form for kamp, siger han ifølge Politiken på videoen.

Konferencen med Bilal Philips som trækplaster foregår i Korsgadehallen på Nørrebro i København. Den er arrangeret af Muslimsk Ungdom i Danmark (Munida), som er ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund.

Formand for Munida og talsmand for Islamisk Trossamfund Imran Shah siger, at han ikke er bekendt med, at Bilal Philips støtter sharialovgivning eller taler hadsk om homoseksuelle.

- Vi har inviteret ham, fordi vi mener, at han er en kapacitet. Han er konverteret, og derfor har han sandsynligvis en fod både i den vestlige verden og i islam. Han har skrevet en masse bøger, og vi mente, at det kunne være spændende for de unge at høre ham tale om islamofobi. Han kan sende et signal til de unge om, at de skal omfavne det samfund, de lever i, og forsøge at være så praktiserende muslimer som muligt, fordi det ikke er i konflikt med samfundet, siger Imran Shah.

- Bare fordi han repræsenterer en vis type islam, så betyder det ikke, at det er noget, som vi skal sluge råt, siger han til Politiken.

I Folketinget vækker det forargelse, at Bilal Philips er inviteret til at tale for de unge muslimer.

- Mange unge befinder sig i et kulturelt vakuum, hvor de forsøger at finde en identitet. Når der kommer en autoritet med sådanne synspunkter, er han med til at blåstemple radikale holdninger, siger de radikales Manu Sareen til Politiken.