Det er ikke usædvanligt, at mobbeofre modtager ondskabsfulde SMSer fra folk, de slet ikke kender. Dem, der mobber, spreder mobbeofrenes telefonnumre via internettet.

Telefonnumre, der spredes via de sociale medier på internettet, bruges ofte af børn og unge, der mobber andre børn og unge.

Det oplyser Jon Lange, der er projektkoordinator hos Red Barnet til TV2.dk.

Metoden betyder, at mobbeofre udsættes for massiv mobning via SMS - ofte fra personer, de slet ikke kender.

- Vi ser jævnligt eksempler på børn, der har fået 5.000-10.000 mobbe-SMSer, og det mest ekstreme var en pige, der i løbet af seks uger modtog 33.000 SMSer med mobbeindhold på sin telefon, siger Jon Lange.

Han forklarer, at den nye type mobning virker traumatiserende på ofrene.

- Vi ser desværre eksempler på børn, der i løbet af få uger fuldstændig ændrer personlighed. De bliver kede af det og lukker sig inde. Ofte følger der problemer i skolen, hvor velfungerende børn ikke kan følge med længere. Men de søger ikke hjælp, da de føler, at mobningen er deres egen skyld, siger Jon Lange til TV2.dk.

Han beskriver mobningen som særligt ødelæggende, da de hadefulde SMSer både tikker ind dag og nat og understreger, at det er vigtigt at sikre børnene hurtig hjælp, hvis ikke de skal påvirkes ind i voksenlivet.