Foto: Mikloss Zabo / Ulrik Jantzen

Ekstra Bladets redaktør Miki Mistrati risikerer at miste sit job, hvis avisens chefredaktør Poul Madsen finder, at der er dokumentation for de anklager, som Radio24syv fredag eftermiddag fremsatte i den spegede sag om TV2-direktør Michael Dyrbys utroskab.

Ifølge radiostationen lækkede EB-redaktøren oplysningerne om TV2-direktørens privatliv med tilhørende nøgenbilleder til en medarbejder på TV2, efter at Mistrati forgæves havde tilbudt Dyrbys elskerinde at lække materialet til tabloid- og ugepressen.

dfasdsa


På Twitter oplyser Ekstra Bladets chefredaktør  Poul Madsen, at han stadig står 100 procent bag sin tidligere udmelding om, at "hvis der er en Ekstra Blads-medarbejder, der har misbrugt sin stilling eller har udleveret fortroligt materiale til nogen, så vil vedkommende blive fyret"

Efter Radio24syvs anklager mod Miki Mistrati, har Poul Madsen dog en væsentlig tilføjelse:

'Men før jeg fyrer nogen, kræver jeg dokumentation og den har Radio24syv ikke leveret!,' lyder reaktionen fra Poul Madsen på Twitter.Over for sit eget medie uddyber Ekstra Bladets chefredaktør:

»Jeg har det sådan, som jeg har haft det i fire måneder med den her sag. Hvis der er nogen, der kan komme og fortælle mig, at Miki Mistrati har videredistribueret materiale til nogen uden for Ekstra Bladet, så ville han blive fyret herfra. Og der er ikke nogen, der kan fortælle mig det. Der er ikke noget bevis på det, og indtil videre er det hele gangsladder og rygter, som folk bringer videre,« siger Poul Madsen.

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV


Ifølge Radio24syv gik Miki Mistrati i gang med at forsøge at få lækket Dyrbys personlige materiale, efter at Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen havde gjort det klart for Mistrati, at formiddagsavisen ikke ville bringe oplysningerne om Dyrbys privatliv, fordi der netop var tale om private oplysninger.

Ifølge radiostationen var det Miki Mistrati, der videregav en række stærkt private billeder og sms’er til TV2, hvorpå Michael Dyrby 10. november trak sig fra topjobbet på TV2. Forinden havde han ifølge Radio24syv en måned tidligere forgæves forsøgt at overtale Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen til at bringe historien om TV2-chefens utroskab.

Herefter foreslog han Dyrbys elskerinde at lække materialet til Se og Hør eller BT, men da kvinden ikke var interesseret i det, tog Mistrati angiveligt sagen i egen hånd, og overlod i stedet det stærkt private materiale til en medarbejder på Michael Dyrbys egen arbejdsplads - nemlig tv-journalisten Janni Pedersen.

dyrby 34567

Fredag aften siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen til sin egen avis, at han lægger vægt på, at Radio24syvs anklager foreløbig er baseret på en anonym kilde.

»Og derudover nogle antagelser om, hvordan tingene er. Læg beviserne frem, og få Janni Pedersen til at sige, at 'ja, jeg fik materialet af Miki Mistrati' - så ville der være nyt i sagen,« siger Poul Madsen til eb.dk.

Artiklen på Ekstra Bladets egen netavis nedtoner i øvrigt behændigt Miki Mistratis rolle i sagen, og bringes under overskriften: "Medie: Kendt tv-vært overdrog Dyrbys sexbilleder til TV2".

Via sin advokat Anders Németh afviser Miki Mistrati på nogen måde at stå bag lækagen af Dyrbys nøgenbilleder. Og hverken Michael Dyrby eller Janni Pedersen ønsker at udtale sig om sagen.

»Jeg har lagt det bag mig, og min familie og jeg ser fremad nu,« meddeler Michael Dyrby via sms til BT.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.