____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Ekstra Bladets dækning af det årelange gidseldrama med to danske sømænd, får en historisk og udsædvanlig hård kritik af Pressenævnet. I Pressenævnets afgørelse står, at Ekstra Bladet skal bruge 2/3 af deres spiseseddel på at skrive: 

Alvorlig kritik af Ekstra Bladet i gidselssagen - Læs Pressenævnets afgørelse.

Desuden skal de på side to eller fire skrive følgende:

Alvorlig kritik fra Pressenævnet i gidselssagen - Ekstra Bladet begik fejl

Pressenævnet har givet Ekstra Bladet alvorlig kritik for en kampagne, som Ekstra Bladet førte gennem mere end ti måneder

På forsiden af avisen skal de bruge hele forsiden på at skrive følgende:

Gidselsagen

Alvorlig kritik af Ekstra Bladet

Se Pressenævnets kritik på side x


Desuden skal de i 7 dage bringe kritikken på deres hjemmeside, eb.dk.

Pressenævnet mener ikke, Ekstra Bladet har beskyttet de to danske sømænd i tilstrækkelig grad i forbindelse med deres dækning af gidseltagningen. Under kampagnen har de blandt andet hængt bannere op uden på deres bygning med billeder af Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez.

- Alt i alt har Ekstra Bladet ikke gjort tilstrækkelig for at beskytte den tilfangetagne kaptajn, ligesom Ekstra Bladet ikke har sikret sig, at alle oplysninger i forbindelse med kampagnen var rigtige', udtaler Pressenævnet.

Søren og Eddy var gidsler i 838 dage

Sømændene Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn blev i 838 dage holdt som gidsler af somaliske pirater. Eddy Lopez har efterfølgende klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets dækning, der gik under navnet 'Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia'. Han skrev blandt andet i klagen, at han følte sin personlige integritet groft krænket.

- På baggrund af Ekstra Bladets kampagne og ikke mindst det anvendte billedmateriale, føler Eddy Lopez både sin personlige integritet og sit privatliv groft krænket ved at blive udstillet på en ydmygende og ærekrænkende måde - en fremstilling, han under tvang og trusler på intet tidspunkt kunne sige fra overfor, stod der i Eddy Lopez klage.

Eddy Lopez har også klaget over en TV-dokumentar, som TV2 bragte. Den møder ligeledes 'alvorlig kritik' fra Pressenævnet. 

Sagen endte med, at rederiet Shipcraft, hvor Eddy Lopez' og Søren Lyngbjørn var ansat, betalte en løsesum på 39 millioner.  

Læs hele Pressenævnets afgørelse her