Nu skal man betale abonnement for at være kunde i Danske Bank. Arkivfoto: Uffe Weng
Nu skal man betale abonnement for at være kunde i Danske Bank. Arkivfoto: Uffe Weng Foto: Uffe Weng

Vi kan lige så godt indstille os på, at det fremover kommer til at koste at være kunde i en bank. Danske Bank er blot den første til at indføre det nye betalingskoncept. Det mener John Norden, der står bag prissammenligningsportalen Mybanker.dk.

- I virkeligheden går Danske Bank tilbage til, hvordan det var før i tiden. Og vi forudser helt klart, at alle de andre vil følge med. De har bare siddet og ventet på, at Danske Bank tog det første skridt, siger han til BT.

Allerede fra mandag vil Danske Bank dele sine kunder ind i seks grupper efter størrelsen af deres engagement med banken - noget som konkurrenten Nordea længe har praktiseret med sine fordelsprogrammer.

Skift bank

Det nye er, at kunder med et samlet engagement i banken under 750.000 kr. skal til lommerne for overhovedet at være kunde i banken. Og jo færre penge der er i spil, jo dyrere bliver det såkaldte abonnement, man skal betale for at være kunde.

Ifølge Business.dk kommer det til at koste op mod 120 kr. i kvartalet at være kunde, hvis man har et engagementer på under 60.000 kr. For en enlig lønmodtager, der hverken har lån eller opsparing i banken, kommer det til at koste 300 kr. ekstra om året at være kunde.

Men det er altså kun den første bank i rækken, der går tilbage til, at man skal betale for at være bankkunde, spår John Norden.

- Danskerne har vænnet sig til, at det er gratis at være kunde i en bank. Før i tiden kostede et visa-dankort f.eks. altid 150 kr. Så det var ikke gratis at have konto med hævekort. Nu har Danske Bank valgt, at det kan ikke blive ved med at gå, nu skal det koste penge igen, siger han.

Paradoksalt nok var det den samme bank, der først indførte konceptet med, at der skulle være mulighed for at bruge banken gratis, tilføjer John Norden.

- Hvis man ellers er tilfreds med banken, anbefaler jeg, at man i første omgang slår koldt vand i blodet og ser, hvad de andre banker gør.

Selvom John Norden påpeger, at 300 kr. om året ikke er nogen herregård, er han dog ikke i tvivl om, at det nok skal skræmme nogle af Danske Banks 2 mio. kunder væk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.