Foreningen Dansk Islamisk Råd er den islamistiske bevægelse Det Muslimske Broderskabs forlængede arm i Danmark, vurderer ekspert.

Foreningen Dansk Islamisk Råd, der står bag Danmarks første stormoske på Nørrebro, og dens imam, Jehad Al-Farra, er tæt knyttede til organisationen Det Muslimske Broderskab og dets åndelige vejleder, Youssef al-Qaradawi. Det skriver Ekstra Bladet.

Al-Qaradawi er ifølge avisen berygtet for holdninger som, at homoseksuelle skal straffes, at Hitlers holocaust var Allahs straf til jøderne, og at frafaldne fra islam skal henrettes.

Han er ifølge Ekstra Bladet desuden fortaler for, at den ultrakonservative, islamiske lov sharia skal indføres globalt.

Den ideologi blåstemples ifølge Ekstra Bladet af imamen Jehad Al-Farra, der ud over at være imam i den kommende stormoske på Nørrebro er bestyrelsesmedlem i Dansk Islamisk Råd.

Ifølge Ekstra Bladet fremgår det af Jehad Al-Farras arabiske Facebook-profil, at han i slutningen af marts i år deltog i Det Muslimske Broderskabs generalforsamling i Syrien.

Avisen skriver desuden, at Dansk Islamisk Råd i november 2012 har lagt en arabisk video på YouTube, hvor al-Qaradawi bliver æret, efterfulgt af en 22 minutter lang prædiken fra Al-Farra om islam.

Ifølge sikkerhedsekspert Lorenzo Vidino fra Center for Security Studies (CSS) i Zürich, der i mere end et årti har fulgt Broderskabet i Europa og skrevet en bog og flere rapporter om det, er der ingen tvivl om, at rådet er Broderskabets forlængede arm i Danmark.

»I alle europæiske lande er der en organisation, som er en aflægger af broderskabet, og i Danmark er det Dansk Islamisk Råd,« siger han og fortsætter:

»De har måske ikke et formelt link og kalder sig ikke navnet, fordi det kan åbne for kritik. Men det er et faktum, at disse grupper har personlige, finansielle og vigtigst ideologiske forbindelser med Det Muslimske Broderskab og i Europa er samlede under paraplyorganisationen FIOE, (The Federation of Islamic Organisations in Europe, red.),« siger han til avisen.

Rådet oplyser da også på sin hjemmeside, at det samarbejder med FIOE, og det er synonymt med Det Muslimske Broderskab, siger Vidino.