For få år siden havde han alt. Familie og børn. Blomstrende forretninger. Mange millioner i værdier. Nu er forretningsmanden Thomas Nitz død i en alder af blot 41 år, og kontrasten til livet på toppen kunne ikke være mejslet tydeligere ud, da han torsdag blev kremeret.

Det skete fra kapellet hos begravelsesfirmaet ”Rolling Hills” i Cebu i Filippinerne. Med ved den uhøjtidelige ceremoni var Thomas Nitz eks-kæreste Cindy Encontro og hans udlejer samt dennes kone.

De tre mennesker er samtidig dem, der som nogle af de få oplevede den menneskelige tragedie, der ramte Thomas Nitz, efter at hans forretninger i Danmark kollapsede og han i 2014 tog flugten om på den anden side af jorden, hvor han i sidste uge blev fundet død i sin lejlighed.

Han efterlod en familie i Danmark, der ikke fik at vide, hvor han opholdt sig.

»Thomas var et dejligt menneske. Men han havde det svært, da han kom hertil sidste efterår,« fortæller 32-årige Cindy Encontro, som har været Thomas Nitz filippinske veninde, siden de lærte hinanden at kende via internettet i 2011.

»Han ville ikke fortælle, hvorfor han pludselig var kommet her til Cebu for at blive,« siger hun til BT.

Thomas Nitz var et kendt ansigt og en stor forretningsmand i Haderslev, hvor han i en årrække ejede adskillige virksomheder, blandt andet restauranter, tøjbutikker og en flyskole. På et tidspunkt havde hans investeringsselskab Nitz Invest mere end 82 millioner kroner i egenkapital. Desværre blev det ikke ved med at gå godt, og på få år havde hans selskab et massivt underskud. I 2013 blev det erklæret konkurs og i 2014 forsvandt han ud af landet.

Inden forretningerne kollapsede mødte Cindy og Thomas hinanden via dating-sitet »Filipino Cupid« og begyndte at chatte sammen i 2011. Ikke lang tid efter rejste han til Filippinerne og besøgte den lidt yngre skolelærerinde i Cebu, men rejste tilbage til Danmark for at fortsætte sine forretninger.

Det blev til flere besøg gennem årene, men da han dukkede op sidste år, var Thomas helt forandret, fortæller Cindy.

»Vi havde det altid sjovt sammen dengang. Thomas havde masser af penge og var ikke bange for at bruge dem, når vi var sammen. Da han kom tilbage denne gang, var der sket noget med hans forretning. Han ville ikke fortælle mig ret meget om, hvad der var sket, men han havde det dårligt, fortæller hun.

De to blev ved med at se hinanden, men Thomas Nitz isolerede sig mere og mere alene i sin lejlighed i forretningskvarteret i Cebu. På et tidspunkt fik han konstateret leverbetændelse og hans sygdom blev forværret af for meget alkohol.

»Han var deprimeret og fik noget medicin, som ikke hjalp ham. Han talte meget om sine børn og sin familie. Især sin mor og søster, som han ofte talte med,« fortæller hun og har svært ved at holde tårerne tilbage.

»Han talte også med sin søn i telefonen nogen gange, men når drengen spurgte hvor han var, ville han ikke sige det. Det var meget hemmeligt alt sammen,« fortæller hun.

Thomas Nitz forsvandt fra Danmark uden at nogen vidste, hvor han var taget hen og mødte aldrig op i retten i forbindelse med sin konkurs. Han arbejdede ikke i sin sidste tid i Filippinerne, men havde ifølge Cindy penge i en filippinsk bank, BPI, som han levede for.

»Jeg ved ikke, hvor han fik sine penge fra,« siger hun til BT.

Hvor Thomas Nitz tidligere var den gavmilde giver og festlige midtpunkt, blev han mere og mere indesluttet og forholdet mellem ham og Cindy blev tynget af hans situation og hans humørsvingninger – ofte i forbindelse med, at han drak for meget, fortæller hun.

»Jeg prøvede at sige til ham, at han skulle passe bedre på sig selv. Især efter han fik konstateret leverbetændelse, men han blev vred og ville ikke snakke med mig om det.«

I december 2014 var Thomas Nitz indlagt på Chong Hua Medical Center, men hans sygdom kunne tilsyneladende ikke helbredes. Diagnosen lød på en Hepatitis B infektion, som ikke er ualmindelig i filippinerne, og som nogle får for eksempel ved at spise mad fra et af de mange gadekøkkener.

»Der gik længere og længere tid, hvor vi ikke så hinanden. Jeg ved ikke rigtig, hvad han lavede,« fortæller Cindy og tilføjer at Thomas blev mere og mere bitter.

»Han savnede sig familie og sine to børn noget så forfærdeligt. Han havde blandt andet et billede af sin mor som han ofte tog frem og kiggede på med tårer i øjnene,« fortæller hun.

Thomas Nitz far, Willy Nitz, fortalte forleden BT, at han ville huske sin søn for de mange gode tider.

»Han var en iværksætter. Han var en stor mand,« sagde Willy Nitz.

Sygdommen kostede Thomas Nitz livet. Han blev fundet død i sin lejlighed den 7. maj efter at personalet i bygningen, hvor han boede, ikke havde set ham i fem dage.

Urnen med hans aske vil blive sendt hjem til Danmark via den danske ambassade i Manila. I Danmark får familien mulighed for at sige et sidste farvel til Thomas Nitz, når han stedes til hvile.
Thomas Nitz efterlader sig to børn på 11 og 13 år.