Ex-prostituerets blog bliver delt af tusindvis på Facebook.

Den tidligere sex-arbejder Tanja Rahm har med et indlæg på sin private blog tanjarahm.dk skabt voldsom debat om prostitution.

Under overskriften 'Til dig der køber sex' langer hun kraftigt ud efter de mænd, som køber sex hos prostituerede. Og i særdeleshed efter de mænd, som hun selv havde sex med, da hun i sin tid som helt ung selv arbejdede som prostitueret.

- Hvis du tror, at jeg nogensinde havde lyst til dig, så tager du grueligt fejl. Ikke en eneste gang, gik jeg lystig på arbejde. Det eneste jeg var optaget af, var at tjene hurtige penge. – Forveksl det ikke med nemme penge, for nemme var de ikke. Men hurtige, ja. For jeg lærte hurtigt de mange tricks til at få dig til at komme hurtigst muligt, så jeg kunne slippe for at have dig liggende ovenpå mig, under mig eller bag mig, skriver hun i indledningen.

Den nu 36-årig Tanja Rahm bruger bloggen til at fortælle om sit liv. Her fremgår det blandt andet, hvordan hun som ung blev misbrugt af en nøgenfotograf. I en alder af 20 endte hun i prostitution, og i tre år arbejdede hun som sex-arbejder. 

Indlægget på Tanja Rahms blog har i skrivende stund fået mere end 18.000 likes på Facebook, og mere end tusind mennesker har skrevet en kommentar til hende direkte under indlægget.

Og det er måske ikke så underligt, at indlægget får folk op af stolene. Tanja Rahm lægger nemlig ikke fingrene imellem, når hun svinger krabasken over sine tidligere kunder. 

- Hvad havde du regnet med? Du var måske nummer 3, nummer 5 eller nummer 8 den dag. Troede du virkelig at jeg mentalt og fysisk kunne tændes af samleje med mænd jeg ikke selv valgte? Nej du. Mit underliv brændte. Af eksplorationscreme og kondomer. Og jeg var træt. Så træt, at jeg ind imellem skulle passe på med at lukke øjnene, fordi jeg i så fald kunne risikere at falde i søvn, imens mit stønneri kørte på rutinen, skriver hun og fortsætter:

- Jeg havde kun foragt til overs for dig, og samtidig ødelagde du noget inde i mig. Du var nemlig med til at så tvivl hos mig. Tvivl om, om alle mænd mon var ligeså kyniske og utro som dig.

Tanja Rahm høster stor anerkendelse for sin åbenhed og ærlighed.

Louise Schønnemann Lindeneg skriver:

- Respekt for din ærlighed, dit menneskesyn, dit mod, din sårbarhed, din livshistorie, din kærlighed, din vilje til at ville gøre en forskel og din ufattelige evne til at sætte ord på dette emne.

Joon Busk er på linje:

- Utrolig stærkt skrevet! Jeg mener at samfundet har brug for mennesker som dig, mennesker der kan beskrive, sætte ord på, føre andre ind i hvad det vil sige at være prostitueret og hvordan. (...) Du er inspirerede for andre selv for mennesker der ikke har været en del af, eller oplevet den del af samfundet! Det gør indtryk!

Men det er langt fra alle, der er enige med Tanja Rahm i hendes budskab, og hendes indlæg vækker voldsomme følelser blandt debattørerne og flere gør brug af sprogets mindre pæne gloser. 

Enkelte anklager hende for at have en psykiatrisk diagnose og blot hige efter opmærksomhed, og Henrik Krag Rasmussen skriver kort og godt:

- Skift job!

Andre er mere nuancerede i deres kritik:

Kristoffer Lykkebjerg Fogh skriver blandt andet:

- Det der kan lugte lidt af hykleri er, når 100 procent af skylden bliver lagt over på de kunder, der skal komme og give dig 'hurtige penge', når kroppen og psyken for længst har sagt fra (...).

Rasmus Balotelli Klitgaard argumenterer for, at også sex-kunderne har det svært:

- Tanja Rahm. Din arrogance er til at brække sig over. Den samme elendighed, som fik dig til at søge jobbet "at mangle penge", den samme elendighed har mange mænd, når de går til prostitueret? De har ikke en mulighed for at finde kærlighed i deres liv. Så kan det godt være, det er usselt, at det går udover en anden. MEN DU MÅ FORSTÅR: Du må åbne øjnene og forstå man gør forfærdelige ting, når man er nede, ligesom du gjorde mod dig selv? Stop med at spil så hellig. Alle har det svært. Det er ikke let at være nogen.

Enig eller ej? Tanja Rahm har formået at skabe debat om et kontroversielt emne, og det er ifølge hende selv også formålet med blog-indlægget.

- Der findes ikke søde kunder. Der findes kun kunder, som bekræfter kvinders negative syn på dem selv, slutter hun.

Deltag i debatten om indlægget på BTs facebook-side.