Venstres folketingsmedlem Tina Nedergaard, 45, luftede torsdag aften på sin Facebook-siden en flyvsk tanke om at tage på »en uges ferie på kryds og tværs af venner på Facebook«.

Den tidligere undervisningsminister forestillede sig i første omgang mindst en snes deltagere - gerne i alle aldre »fra nul til 90« og med vidt forskellig baggrund.

»Vi skal være minimum 20 for at være sikre på, at der er godt selskab for alle,« skriver Tina Nedergaard, der er børne- og familieordfører for Venstre i Folketinget.

Hvis nogle mangler penge for at kunne deltage, kan andre hjælpe til økonomisk, lød politikerens ferie-vision.

Ideen blev på mindre end et par timer så overvældende modtaget af talrige af hendes digitale venner, at Tina Nedergaard straks lovede at gennemføre ideen.

»Hør her venner, jeg er meget seriøs omkring dette. Hvis nogen mangler penge eller praktisk mulighed for at komme med, skal jeg nok sørge for det. Det er jo netop det, der ville være det unikke,« skriver Tina Nedergaard i kommentarsporet og tilføjer, at hun om en uges tid vil gøre det muligt for hendes Facebook-venner at melde sig som interesserede til hende via private beskeder. Derefter vil hun efter yderlligere en uge gøre status og finde ud af, hvordan ferie-projektet kan realiseres.

»Skriv, hvis du har lyst til at være med. Om du har børn med osv. Skriv også, hvis du ikke har råd. Det finder vi en løsning for. Skriv også, hvis du har fysiske eller psykiske handicap, så vi kan tage højde for det. Hvis vi er 20, så ordner jeg det praktiske,« lover Tina Nedergaard.

»Jeg ønsker en ferie med alle mulige mennesker, med alle mulige baggrunde, økonomi, job, alder, uddannelse, børn osv. Det er ikke et socialt eksperiment, men noget, jeg ofte har tænkt på. Hvorfor ikke mødes på tværs af alt i flere dage,« spørger hun på Facebook.

Det var torsdag aften ikke muligt for bt.dk at komme i kontakt med den ferielystne politiker.