Politikerne vil sørge for, at pårørende til afdøde kan få adgang til vigtige dokumenter, som ligger digitalt med adgangskoder.

Når en person dør, er der risiko for, at vigtige offentlige dokumenter ender i den virtuelle intethed, hvis de er gemt bag adgangskoder. Familien kan dermed ikke få adgang til dem, og det samme gælder for personlige dokumenter som breve, dagbøger og billedalbum, skriver Kristeligt Dagblad.

I dag lægger danskerne langt flere ting på internettet som opbevaring, og sjældent tænker vi over, at den digitale arv skal overleveres på samme måde som det fysiske arvegods. Derfor vil politikerne nu sikre, at det ikke så nemt går tabt.

- Det er helt klart en opgave for os politikere at sikre, at borgerne kender konsekvenserne af anvendelsen af digitale medier, siger Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, til Kristeligt Dagblad.

Også hos Venstre mener de, at der skal gøres noget ved den virtuelle arv.

- Det er helt oplagt, at borgerne fra offentlighedens side bør informeres om digital arv, siger it-ordfører Michael Aastrup Jensen (V).

Kristeligt Dagblad har lavet en stikprøve, der viser, at 72 af 90 personer ikke havde overvejet eller kun gjort sig få tanker om, hvorvidt deres pårørende skal have adgang til de digitale værdier efter deres død. Til trods for at det ikke er videnskabeligt, er det et udtryk for, hvordan befolkningen forholder sig til problemet. Derfor mener Michael Aastrup Jensen, at Erhvervsstyrelsen udvikler retningslinjer for, hvordan den digitale arv bør gribes an af internettjenester. For det viser sig, at afdøde familiemedlemmer lever videre på forskellige fora, heriblandt datingsider, hvor det ikke er muligt at lukke profilen.