I årevis har børn og barnlige sjæle kunnet besøge ‘Hottentot Karrusellen’ og ‘Kannibal Gryderne’ i Afrikaland i Djurs Sommerland. Og sådan bliver det ved med at være.

Trods beskyldninger om racisme nægter forlystelsesparken nemlig at ændre navnene på de populære forlystelser.

»Forlystelserne har ligget der i 20 år, og vi har ikke til hensigt at ændre navnene,« siger parkens administrerende direktør, Henrik B. Nielsen, til Århus Stiftstidende.

Læs også:

»I de mange kommentarer, der har været, er der nogle, der synes, at vi skal kigge på navngivningen af de to forlystelser. Men langt, langt de fleste mener, at vi skal beholde de nuværende navne. Konklusionen er, at vi ikke går ud og ændrer noget på baggrund af de tre dages diskussion, der nu har været på nettet,« siger han.

Læs hele historien på stiften.dk her.

Som BT og andre medier har berettet om de seneste dage, har foreningen Everyday Racism Project DK forsøgt at sætte en stopper for ‘Hottentot Karrusellen’ og ‘Kannibal Gryderne’ med en underskriftindsamling, da man mener, navnene og hele indretningen af Afrikaland er racistisk.

»Vi vil stærkt opfordre jer til at genoverveje jeres tema-by "Afrikaland", da den indebærer ekstremt daterede og racistiske karikaturer af afrikanske stammefolk og stereotyper.«

Læs også:

»Jeres “kannibalgryde"-forlystelse tilføjer til et oversimplificeret billede af, at afrikanere er uciviliserede og primitive.«

»Endnu mere problematisk er jeres "Hottentot-karrusel", som bruger et fremmedgørende skældsord om et ægte stammefolk, Khoikoi-folket, og fremstiller dem med en racistisk karikatur,« lyder det blandt andet i underskriftindsamlingen, som 1.196 personer foreløbigt har sat deres signatur på.

Det har siden ført til en massiv debat, hvor mange har valgt at støtte op om Djurs Sommerland. I en mod-underskriftindsamling har man således samlet hele 15.502 underskrifter.

Læs også:

Og det bliver altså den sidste gruppe, der vinder, nu hvor Djurs Sommerland har slået fast, at man ikke har tænkt sig at ændre navnene på de to forlystelser, der har været i parken siden 1993.

Man vil dog tænke sig grundigt om, inden man døber sin næste forlystelse.

»Vi skal i hvert fald sørge for at lave den nødvendige research forinden. Det plejer vi i øvrigt også at gøre. Vi har ikke til hensigt at støde nogen som helst,« siger Henrik B. Nielsen.