En del gymnasier skærper nu reglerne for alkohol i forbindelse med rusture og intro-fester. Flere steder må eleverne fremover nøjes med cola eller danskvand, når de skal rystes sammen.

Flere gymnasier i det østjyske har valgt i fællesskab at forbyde alkohol på introture. Når eleverne i 1.g på Risskov Gymnasium i Aarhus i denne weekend tager på tur for at lære hinanden bedre at kende, er der hverken billige dåseøl eller shots med i bussen.

Rektorerne på tværs af alle gymnasier i Aarhus har nemlig taget en fælles beslutning om at forbyde druk på turene.

Det skriver tv2.dk.

I sidste weekend festede omkring 8000 gymnasieelever i Dyrehaven nord for København.

Dagen efter lå bunker af dåser, flasker og poser smidt i skovbunden, men hvad værre var, så endte 15 af de unge aftenen på skadestuen med alkoholforgiftning. Flere af dem kom i respirator og svævede mellem liv og død.

Heldigvis klarede alle den og kunne udskrives igen søndag morgen.

Men flere jyske gymnasier forsøger altså at begrænse de unges alkoholforbrug. Og det er ikke kun intro-turene, der bliver strammet op på.

På Risskov Gymnasium har de også sat en grænse for, hvor meget eleverne må drikke til skolens fester: Tre øl, og så er det slut.

»Jeg har jo været her til de fester, og tænkt: 'Er det, der foregår, noget, jeg gerne vil lægge navn til?' Og det synes jeg ikke,« siger Gitte Horsbøl, rektor på Risskov Gymnasium til tv-kanalen.