Nu kommer kulden for alvor.
Nu kommer kulden for alvor. Foto: Tim Brakemeier

Kun en lille smule mere sne - til gengæld bliver det koldt som bare pokker!

Ugen starter i dybfryseren, og der bliver vi de kommende dage. Så smid en ekstra pind i brændeovnen, og husk de lange underhylere, når du cykler hjem fra arbejde.

Det bliver nemlig en meeeeget kold dag - ja uge, for den sags skyld.

Hvid jul

Mandag byder på lidt mere sne til den østlige del af landet, og temperaturerne falder til mellem tre og otte graders frost, men det vil faktisk føles endnu koldere.

- Selv om temperaturerne ligger lige omkring frysepunktet eller lidt under de fleste steder, så føles det ret koldt uden for. Det blæser jo ganske pænt med en jævn eller frisk vind - ved kysterne med en jævn vind til kuling.

Det siger meteorolog Michael Skelbæk fra DMI til bt.dk og forklarer, at den såkaldte chillfaktor betyder, at en enkelt frostgrad kombineret med en god jævn til frisk vil få det til at føles som minus 13 eller 14 grader - måske koldere endnu.

Snefygning

Han afslører også, at det kolde vejr fortsætter nogle dage endnu.

- Solen bryder for alvor igennem de kommende dage. Tirsdag, onsdag og torsdag bliver nogle rigtig pæne dage med sol og tørvejr, men det betyder også, at det bliver koldere, siger Michael Skelbæk og forudser temperaturer tirsdag på mellem tre til otte minusgrader i dagtimerne, og en onsdag med ned til mellem fem til ti minusgrader.

- Og endnu koldere om natten. Vi kommer helt sikkert ned på minus 15 grader, siger meteorologen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.