Philippe og Sussi Houdet i deres restaurant Pierre Andre i Ny Østergade, inden Philippe satte restauranten til salg og blev kok på den københavnske jetset-sted Café Victor. Nu har to dårlige anmeldelser fået ham til at sige op.
Philippe og Sussi Houdet i deres restaurant Pierre Andre i Ny Østergade, inden Philippe satte restauranten til salg og blev kok på den københavnske jetset-sted Café Victor. Nu har to dårlige anmeldelser fået ham til at sige op. Foto: DITTE BJERREGAARD

Anmelders reaktion: 'Åh nej'

To dårlige anmeldelser får Michelin-kok til at sige op på københavnsk jetset-café. 'Åh nej', siger anmelder

Han har haft Noma-kokken Rene Redzepi i lære og fået en af de så eftertragtede Michelin-stjerner. Men da madanmelderne lagde vejen forbi Café Victor, blev der alligevel afleveret for få stjerner til den franske koks Philippe Houdets smag. Efter to dårlige anmeldelser skrev Michelin-kokken sin opsigelse. Det skriver Politiken.

Det var blandt andet overskrifter som 'Skrumpelever i Ny Østergade' i madmagasinet Gastro, der gjorde ondt i ørerne. Her kaldte anmelder og redaktør Jesper Uhrup Jensen hovedrettens kalvelever for 'en af de mest ringe serveringer, jeg længe har fået'. Skuffet var også Berlingskes madanmelder Søren Frank, der kvitterede for tørt svinekød og tør helleflynder med tre stjerner.

LÆS OGSÅ:

Kokke

LÆS OGSÅ:

thoams

Men opsigelsen får ikke Gastro-redaktøren til at godte sig. Tværtimod.

- Åh nej, er min første tanke. For den slags ballade overskygger altid det, det egentlig handler om - maden. Det gør mig i hvert fald ikke glad. I mit blad vil jeg faktisk hellere anbefale end nedsable et sted, siger Jesper Uhrup Jensen - og forsvarer så sin anmeldelse.

- Jeg ved godt, at man ikke kommer på Victor for at spise, men for at blive set, men derfor skal maden stadig anmeldes efter de samme principper. For der kommer også andre, turister f.eks., der faktisk har forventninger til stedet. Og hvis man har fået noget lort til en oveni købet alt for høj pris, så må man også skrive det, siger han.

Philippe Houdet har ellers tidligere begejstret anmelderkorpset med sin restaurant Pierre André, som han efter 16 år satte til salg, inden han begyndte på Café Victor.

Selv siger Houdet, at han trækker sig, fordi han ikke vil ødelægge 'en fin forretning'.

- Jeg synes, det er bedre, at jeg stopper. Jeg vil ikke skade restauranten med flere dårlige anmeldelser, da jeg åbenbart med min person desværre har skabt nogle forkerte forventninger til, hvad et brasserie kan levere, siger han til Politikens Ibyen.dk.

Gastros anmelder Jesper Uhrup forstår godt, at kokken er såret på sin stolthed.

- Jeg skrev faktisk også i min anmeldelse, at jeg ikke håbede, at Philippe Houdet havde været på arbejde den dag, for det var ikke hans standard værdig, siger Jesper Uhrup Jensen og tilføjer:

- Jeg forstår godt, at anmeldelserne gør ondt på ham, for for ham handlede det om maden, men jeg tror til gengæld Torben Olsen (Victors ejer, red.) er kold i røven. For ham og mange af gæsterne handler Victor om noget andet.

Det har ikke været muligt at træffe hverken Philippe Houdet eller Torben Olsen for en kommentar.

Læs Gastros anmeldelse her.

Læs Berlingskes anmeldelse her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.