Fem deltidsbrandmænd på Bornholm har opsagt deres stilling i protest mod besparelser.
Fem deltidsbrandmænd på Bornholm har opsagt deres stilling i protest mod besparelser.
Efter fem opsigelser fra de lokale deltidsbrandmænd er den bornholmske brandstation i Aakirkeby handlingslammet indtil 1. februar. Opsigelserne omfatter en indsatsleder to holdledere og to brandfolk, og uden holdledere kan mandskabet på stationen ikke rykke ud. 

De fem brandfolk er kritiske overfor de besparelser, som gennem den seneste tid er blevet gennemført på Aakirkeby Brandstation. Besparelser som blandt andet førte til, at brandfolkene måtte låne sig til en stige, da de rykkede ud til en brand i oktober. En brand som kostede en 65-årig mand livet.

Fomanden for teknik- og miljøudvalget på Bornholm, Carsten Scheibye, ser meget alvorligt på sagen, som blev hastebehandlet på mandagens møde i udvalget.

- Jeg modtog en orientering om de her opsigelser i weekenden og fik derefter sat sagen på som et punkt på dagens møde. Det her handler om basal tryghed, og det skal fungere. Vi skal finde en løsning, som kan træde i kraft 1. februar, og det bliver løst, garanterer Carsten Scheibye over for BT.

Allerhelst ser udvalgsformanden, at de fem brandmænd, som har opsagt deres stillinger, vender tilbage i folden igen.

- Jeg håber selvfølgelig, vi finder en løsning, så de fem mennesker kan trække deres opsigelse tilbage. Men jeg kan endnu ikke garantere, at det lykkes, siger Carsten Scheibye.

Mandag aften tager han sammen med brandfolkenes tillidsmand hul på en dialog om en løsning på situationen på brandstationen i Aakirkeby. Der er allerede aftalt et ekstraordinært møde den 15. januar om sagen. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.