Lyt til artiklen

Amnesty International får massiv kritik på Facebook over organisationens holdningsændring til købesex. Nu melder en tidligere fagforeningsboss sig i koret af kritikere.

Der har de seneste dage lydt et ramaskrig fra modstandere af købesex, fordi menneskerettighedsorganisationen Amnesty International i en kovending besluttede, at de nu går ind for verdens ældste erhverv.

Læs også:

Nu melder den tidligere forbundsformand for fagforeningen hos 3F, Poul Erik Skov Christensen sig i koret, der er rasende over Amnestys beslutning. På organisationens Facebook-side tordner han i et harmdirrende indlæg over den kontroversielle beslutning.

»Jeg læste overskriften to gange her til morgen – troede det var løgn. Nu mener af alle, Amnesty International, at salg og køb af sex samt rufferi skal gøres lovligt i hele verden,« lyder det blandt andet fra den mangeårige fagboss.

Læs også:

Han skriver desuden sarkastisk, at det er en 'fantastisk argumentation', når de begrunder deres holdningsændring med, at en lovliggørelse vil sikre sexarbejdere rettigheder som andre borgere.

Læs også:

I sidste ende er det ikke sexarbejderne, der vil nyde godt af en lovliggørelse, mener han.

»De kriminelle netværk, der tjener styrtende verden rundt på kvindehandel til sexindustrien må glæde sig. Jeg har tabt al respekt for denne organisation,« sluter Poul Erik Skov Christensen sit indlæg.

Poul Erik Skov Christensen var formand for 3F i perioden 2005-2013.

Se Facebook-opslaget her, og læs også Amnestys svar til den fortørnede mand.

Også SF's folketingskandidat Neil Bloem er rasende over den nye holdning til salg og køb af sex.

»Jeg er ked af at vi må skilles på denne måde efter alle disse år, Amnesty International Danmark - det var godt mens det varede,« skriver SF'eren blandt andet på Facebook-siden«.

Til gengæld er landets udenrigsminister, Kristian Jensen (V), anderledes tilfreds med menneskerettighedsorganisationens nye standpunkt. Han har lagt dette ud på Twitter: