Først blev Københavns Zoologisk Have bestormet med vrede henvendelser, efter det kom frem, at giraffen Marius skulle aflives på grund af pladsmangel. Så modtog havens videnskabelige direktør trusler på livet. Nu har hackere fra hele verden nedlagt Zoologisk Haves hjemmeside.  

Mandag aften var det pludselig svært at komme ind på zoo.dk. Hjemmesiden var lukket ned. Overkørt af hackere.  

- Jeg har fået en mail, der bekræfter, at vi er under hacker-angreb fra flere steder i verden. Det er det, der gør, at hjemmesiden er nede, fortæller Zoologisk Haves kommunikationsmedarbejder Tobias Stenbæk Bro.

Haven fik derfor hurtigt tilkaldt assistance fra IT-folk, der skal hjælpe dem med at finde en løsning på hacker-angrebet, som kommer fra endnu ukendte gerningsmænd. Det vides derfor ikke, om angrebet skyldes vrede over aflivningen af giraffen.

- Vi har ikke modtaget en besked om, hvem der står bag eller hvorfor, siger Tobias Stenbæk Bro.

Det er klokken 21:45 endnu periodevist svært at få adgang til hjemmesiden.

Københavns Zoologiske Haves begrundelse for at aflive Marius er, at girafferne skal have ungerne i naturlige intervaller - ligesom i naturen. Her ville kalven på et tidspunkt bryde ud af flokken og danne sin egen familie - eller slås med sin far. Dette var Marius ifølge Zoologisk Haves videnskabelige direktør, Bengt Holst, allerede begyndt at gøre, og det er en potentielt farlig situation for girafferne.

Københavns Zoo forsøgte derfor at få kalven afsat til en anden Zoo, men det kunne ikke lade sig gøre p.g.a. pladsmangel i andre haver og risiko for indavl.