24-årige Maria-Louise vandt vild konkurrence

Respekt. Århusianske Maria-Louise Beuchert vandt en 96 timer langt pælesidningsmaraton. De sidste 43 timer sad hun mutters alene i Juelsminde Havn.

- Min røv er helt ødelagt. Fuldstændig. Den er rød med blå mærker over det hele.

De søvndrukne, bramfrie ord faldt mandag middag, da Århus Stiftstidende havde den frækhed at vække 24-årige Maria-Louise Beuchert fra en 14 timer lang, uafbrudt Tornerose-søvn.

De 96 foregående timer havde den unge Tilst-pige tilbragt på en pæl i Juelsminde Havn, hvor hun sammen med tre øvrige pælesiddere skulle forsøge holde sig vågen i fire døgn for at udløse en pengepræmie, der steg støt, som timerne gik.

Godnat og svøm godt

Den første kombattant måtte give op med hold i ryggen efter 11 timer. Den næste faldt i søvn og drattede i vandet under nat nummer to, og efter 53 timer på pælen måtte den sidste konkurrent give op, da også hun plumpede sovende i havnebassinet.

Dermed skulle Maria-Louise kæmpe kampen alene de sidste knap to døgn.

»Jeg gør det aldrig igen«, konstaterer hun.

»Det var modbydelig hårdt. Især psykisk fordi man bliver deprimeret og vedmodig, når man sidder derude helt alene med alle sine tanker. Hjernen holder simpelthen op med at fungere, og fornuften forsvinder efterhånden som søvnunderskuddet oparbejder sig«, fortæller hun.

Tøj af, tøj på

Hun skyder på, at hun sammenlagt har sovet 3-4 timer på pælen i de fire døgn.

»Det handler om at lukke øjnene i nogle meget små intervaller. Falder du først i dyb søvn, så falder du ned«, siger Maria-Louise Beuchert, der havde øvet sig på søvnteknikken hjemmefra.

Når det blev rigtig svært, holdt hun sig vågen ved konstant at tage tøj af og på.

»Jeg kørte flere lag tøj af og på, for at få tiden til at gå. Når man sidder på en 25x25 centimeter stor træplade, kan det godt tage en halv time at få et par bukser på, når man samtidig skal holde balancen«.

Sprang selv

På andre tidspunkter ringede hun til venner og familie eller førte lange samtaler med vagterne, der sejlede rundt under pælesidderne i både.

»Jeg faldt faktisk i søvn midt i en samtale. Mens jeg talte med en vagt, lavede min krop pludselig de der sovespjæt, og det gik op for mig at jeg snorksov, mens jeg talte og havde åbne øjne«, forklarer hun.

Undervejs i konkurrencen havde lokale virksomheder mulighed for at byde ind med sponsorater til pælesidderne, og da Maria-Louise Beuchert efter 96 timer sprang i havnen (selvom hun faktisk fik buddet om at blive sejlet i land) havde hun tjent 41.000 dejlige danske kroner.

Dem funderer hun nu over, hvordan hun skal bruge.

»De skal i hvert fald ikke klattes væk. Så de ryger umiddelbart bare i banken. Senere finder jeg måske på en ting, jeg kan købe. Men først skal der soves«, gaber den gæve århusianer.

Maria-Louise Beuchert bloggede live med Stiftens læsere under hele konkurrencen. Læs eller genlæs hendes kamp på Stiftens hjemmeside her.