Trukket rundt i det københavnske natteliv

Sindene hos danske dyrevenner er i kog efter, at dansk tv´s underholdningskonge, Casper Christensen havde en elefant med til en fest i fredags for at fejre, at hans firma, Douglas Entertainment, leverer fredagsunderholdning til både DR1 og TV2.

Casper Christensen og hans firma Douglas Entertainment har fået dyrevenner på nakken, efter at elefanten Ramboline fra Cirkus Dannebrog i fredags optrådte ved et arrangement på gaden ved Cafe Victor i Indre København.

Her fejrede Danmarks ukronede tv-underholdningskonge, at hans firma nu leverer programmer fredag aften til både DR1 og TV2.

ER CASPER CHRISTENSEN GÅET OVER STREGEN? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

Siden har vrede kommentarer fra dyrevenner væltet ind på Caspers firmas officielle Facebook-side. Modellen og dyrevennen Kira Eggers er sammen med skuespilleren Frederikke Cecilie Bertelsen og modellen Sarah Grünewald helt oprørte over, at komikeren vil lægge navn til brugen af et dyr på den måde.

Eggers: Forkert signal

- Det er ikke en måde at behandle vilde dyr på, skriver Kira Eggers på sin Facebook.

- Fulde mennesker og elefanter er en forkert kombi. Det er vi hvertfald mange, der mener. En elefant er ikke sat her for at underholde. Jeg var der ikke, så jeg ved ikke, hvor meget stress den led, men jeg synes det er et meget forkert signal at sende.

Skuespilleren Frederikke Cecilie Bertelsen og fotomodellen Sarah Grünewald, der er ambassadør for dyrevelfærdsorganisationen OASA prøver via Facebook nu at få stoppet den slags arrangementer.

- Jeg brød grædende sammen, da jeg så billedet.Vi har set det i Thailand, men at det kunne foregå i et velfungerende land som Danmark, havde jeg ikke troet. Det  er ikke ok at slæbe en elefant ind i midt i gadebilledet om aftenen. Det er så moralsk forkasteligt. det må ikke ske igen. Det skal stoppes, siger Sarah Grünewald.

Casper C.: Skulle bare sige goddag

- Jeg synes, dyrevennerne helt har misforstået, hvad der er foregået. Er der noget, jeg går op i, er, at man behandler dyr ordentligt, og jeg ville aldrig gøre noget, der virker forkert. Det ville da være fuldstændig tåbeligt, siger Casper Christensen, der har svært ved at forstå raseriet.

- Det var en cirkuselefant fra Cirkus Dannebrog, som folkene fra Simons natklub havde en aftale med, og de spurgte, om det ville være sjovt, at den kom forbi og sagde goddag. Den gik 100 meter ude på gaden, og jeg tror ikke, der skete nogen skader.

- Jeg synes, de pragtfulde mennesker skulle sætte sig lidt ind i, hvad der virkelig er foregået og så bruge kræfterne på at diskutere, om man overhovedet skal have elefanter i cirkus.

Latterliggør elefanten

Videnskabelig direktør i Københavns Zoologisk Have, Bengt Holst er enig med dyrevennerne i, at det er forkasteligt at slæbe en elefant ind midt i København til en nattefest.

- Det er en dårlig måde at bruge levende dyr på, og det er at latterliggøre dyret. Jeg kan slet ikke forstå, at politiet har givet tilladelse til sådan et arrangement. Det svarer til at slippe en tonstung lastbil løs midt i København uden chauffør. Det går kun godt indtil elefanten ikke gider længere, siger Bengt Holst fra Københavns Zoo.

Cirkus Dannebrog har fået tilladelse af politiet til at stille elefanten til rådighed for arrangementet med natklubben Simons og Casper Christensen.

- Vi kunne aldrig drømme om at gøre noget, der udsætter Ramboline eller folk for fare. Hun var sammen med sin domptør, der har haft hende, siden hun var helt lille, og vi havde seks vagter med, der sørgede for, at folk ikke kom for tæt på. Hele seancen varede højst en time, siger Jimmy Enoch, fra Cirkus Dannebrog.

HVAD MENER DU? ER DET I ORDEN AT BRUGE EN ELEFANT PÅ DENNE MÅDE? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER ELLER PÅ FACEBOOK HER