TV2 har modtaget flere vrede kommentarer fra seere, der er utilfredse med, at kanalen mandag viste, hvordan man bedst tilbereder den meget omdiskuterede ret, foie gras, der laves ud af leveren fra tvangsfodrede gæs eller ænder.

Det skete under optagelserne på programmet Go' appetit, som sendes hver eftermiddag på kanalen.

På deres facebook-side annoncerede programmet - som er en del af de populære Go' morgen og Go' aften Danmark programmer, at kokken, Gorm Wisweh, skulle undervise i, hvordan man tilbereder foie grad. I den forbindelse lagde de op til en facebook-debat ved at skrive:

- 17.20 i Go' appetit lærer Gorm Wisweh dagens kokkeelev Caspar at lave Tournedos Rossini på dansk. Hvordan kan du bedst lide foie gras?

Læs også: Sådan undgår du at støtte dyremishandling på ferien

Dette medførte flere kritiske kommentarer. Eksempelvis skrev en bruger:

- Forstår ikke, at tv2 vil deltage i dyremishandling!!!? Flere restauranter og butikker har lært lektien, er tv2 dummere end gennemsnittet? Modbydeligt!!!!!

Mens en anden udtrykte sig meget kortfattet ved at sige: - FØJ TV2.... FØJ

Ifølge dyrevelfærds organisationen 'Anima', er det da også yderst kritisk, at en kanal som TV2 er med til at promovere foie gras i Danmark.

- Det er meget kritisabelt, at TV2 promoverer foie gras på TV. Foie Gras-produktion er forbudt i Danmark, fordi man ved, at det er helt forkert at tvangsfodre dyr på den måde. Det er kun tilladt at importere det, men det burde vi sådan set også stoppe med. Det er vores klare holdning, siger Thorbjørn Schiønning, der er kommunikationschef hos Anima.

Han påpeger, at flere i restaurationsbranchen har meldt ud, at de ikke længere vil servere foie gras. Dette er sket efter at en række afslørende billeder fra Frankrig blev offentliggjort i efteråret. Billederne viser, hvordan dyrene lider under tvangsfodringen.

Foie Gras under ordentlige forhold er umuligt

På Go' appetits hjemmeside skriver de, i forbindelse med opskriften på foie gras-retten, at man skal skaffe foie gras, der er produceret under ordentlige forhold. Men dette er ifølge Thorbjørn Schiønning nærmest umuligt.

- Det helt korte svar er, at det ikke er muligt. Der findes en enkelt producent i Spanien, der laver noget, der minder om en gåse foie gras. Men det koster ti gange så meget som foie gras, og det udgør cirka en procent af markedet. Med alt andet foie gras, er der tale om tvangsfodring. Jeg har endnu ikke mødt nogle, der har kunnet fortælle mig, hvordan man tvangsfodrer på en ordentlig måde. Det er utrolig skadeligt og smertefuldt for dyrene, lyder det fra Thorbjørn Schiøning.

Der er ikke længere nogle supermarkedskæder i Danmark, der sælger foie gras, ligesom det i mange år har været ulovligt at producere herhjemme. Det er dog stadig lovligt at importere det til landet, hvilket Anima arbejder for at forbyde på EU-plan.