Thor.
Thor. Foto: Privatfoto

Dyreorganisationer sender nu en sidste opfordring til Nordsjællands Politi om at lade schæferhunden Thor leve.

Hunden skal efter planen aflives kl. 14 i dag, fordi den i september sidste år bed en anden hund, hvilket efterfølgende blev takseret som skambid. Skambid, fordi Thor havde forårsaget, at den anden hund skulle have indsat dræn og syes dagen efter, da hunden havde stærke smerter og bylder.

Men i løbet af de sidste dage har flere foreninger og organisationer kraftigt appelleret til at omstøde dødsdommen samt kritisere hundeloven, som de mener er forældet.

I et brev til Nordsjællands Politi skriver Dyrenes Beskyttelse og Dansk Kennel Klub - Danmarks største organisation for hundeejere - at sagen om Thor ikke lever op til hundelovens ånd.

- Formålet med loven var at sikre mennesker og hunde mod at blive overfaldet og skambidt – altså beskytte mod hunde, der var uden snor eller rev sig løs og ”gik løs på” en anden hund eller et menneske, skriver de.

Desuden påpeger de, at der ikke er tale om skambid i dette tilfælde. Det uddyber de i et bilag, hvor Dansk Dyrlægeforenings repræsentant i Justitsministeriet, Pernille Hansen, har udarbejdet en tekst i 2010, hvor hun begrunder, hvornår der er tale om skambidning.

Bl.a. står der:

- Når en hund bider en anden hund (f.eks. under et almindeligt hundeslagsmål) tager den ofte fast og rusker let. Her kan huden penetreres og der opstår en lommer under huden. Det kræver at dyrlægen lægger et dræn, for at der ikke skal opstå en byld og måske lægger et enkelt eller to sting i huden. Et sådant sår vil hele uden problemer på maksimum ti dage. Her er der heller ikke tale om skambidning.

Dyrenes Beskyttelse og Dansk Kennel Klub henviser derfor til en anden paragraf, som de mener, politiet bør benytte sig af. En paragraf, hvor der gives pålæg om, at Thor skal føres i snor og bære mundkurv.

- På den måde vil man kunne sikre, at Thor ikke igen ved en forskrækkelse eller ved møde med en udfordrende hund bider fra sig, skriver de.

Kl 12. onsdag var 50 hundeejere - deriblandt Thors ejer, Jette - mødt op foran Hillerød politistation for at demonstrere mod politiets afgørelse. Ligeledes har man samlet over 8000 underskrifter ind i håb om at omstøde dødsdommen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.