Østre Landsret har tirsdag dømt dyreværnsforeningen Anima for injurier. Foreningen skal dermed betale 80.000 kroner til den forurettede minkavler og næstformand hos Kopenhagen Fur, John Papsø. Anima forsøger nu at tage sagen til Højesteret.

I februar sidste år sendte dyreværnsforeningen Anima billeder af vanrøgtede mink fra fremtrædende minkavleres farme rundt til landets medier, som viderebragte billederne. Efterfølgende sendte organisationen breve ud til forskellige designere og virksomheder, hvor de sagde, at billederne af de skambidte mink var bevis på »grusom dyremishandling«.

Minkavler og næstformand i Kopenhagen Fur, John Papsø, lagde sag an mod foreningen for ærekrænkelse og injurier. Byretten på Frederiksberg frikendte imidlertid foreningen, og pålagde Kopenhagen Fur at betale sagens omkostninger.

Sagen blev anket, og i dag blev organisationen så pålagt at betale i alt 80.000 kroner til John Papsø, heraf 50.000 kroner i godtgørelse for den krænkelse, han blev udsat for. John Papsø havde oprindeligt krævet en erstatning på 100.000 kroner af Anima.

Kampagnechef hos Anima, Joh Vinding, siger til DR Nyheder, at dommen er et voldsomt indgreb i dyreværnsorganisationens ytringsfrihed.

- Dyremishandling er helt almindelig sprogbrug - det siger Dansk Sprognævn også. Det er et ekstremt indgreb i vores ytringsfrihed, hvis vi ikke må kalde det for dyremishandling, siger Joh Vinding.

Han vil nu forsøge at anke dommen til Højesteret.

John Papsø ankede afgørelsen i byretten, fordi han mente, at billederne var manipulerede. Ifølge ham havde aktivisterne selv medbragt de skadede dyr eller blandet minkavlerens dyr, så de kom op at slås.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.