Henriette Thorsted Hald er dybt chokeret over Dyrenes Beskyttelse.

I sidste uge løb en sort kat ind på hendes grund i Rødby. Henriette så, den havde øremærke og katten var både kælen og opmærksomhedssøgende, så hun kontaktede Dyrenes Beskyttelse for at få den afhentet og bragt til sin rette ejermand.

Da den frivillige fra Dyrenes Beskyttelse kom i søndags, valgte han i stedet at aflive katten.

- Min veninde Maybritt kontaktede ham, og han fortalte hende, at han havde skudt katten. Jeg er i chok over, at det endte sådan. Det er fuldstændig uhørt, siger Henriette Thorsted Hald til bt.dk og fortsætter:

- Jeg er rystet, jeg er harm og jeg er rasende. For den kat kunne være reddet.

Den frivillige slog ifølge Henriette Thorsted Hald fast, at katten var vild og skulle aflives, kort efter sin ankomst til hendes hjem.

- Men han kiggede den på intet tidspunkt i øret, siger hun.

Selvom Henriette ikke i udgangspunktet ville beholde katten, fortalte hun den frivillige, at den kunne blive hos hende, hvis de ikke kunne finde dens ejer eller andre, som ville have den.

- Men han var ubehagelig og umulig at trænge igennem til, fortæller Henriette Thorsted Hald med harme i stemmen.

Dyrenes Beskyttelse er meget kede af sagen. Den bliver nu behandlet som en klagesag og organisationen er i gang med en intern undersøgelse af det, der er sket.

- Vi tager denne sag yderst alvorligt, og den har højeste prioritet fra Dyrenes Beskyttelses side. Stemmer vores redegørelse overens med det, som hun oplyser, så vil det få konsekvenser for den pågældende frivillige, siger dyrlæge og dyreværnsinspektør for område Storstrøm i Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johansen, til bt.dk.

Hvilke konsekvenser?

- Det kan være alt fra en påtale til at vedkommende ekskluderes fra Dyrenes Beskyttelse.

Kan det være meningen, at Dyrenes Beskyttelse slår en kat ihjel, når man ringer til jer?

- Det er overhovedet ikke meningen, og vi er rigtig kede af denne her sag. Vi ønsker at hjælpe dyrene, og man skal roligt kunne ringe til os. Hvis det er foregået sådan, er det et tillidsbrud af de helt store, understreger Yvonne Johansen.

Det ændrer dog ikke på, at Henriette Thorsted Halds tillid til Dyrenes Beskyttelse er helt væk.

- Havde jeg vidst hvad der ventede, ville jeg ikke have ringet. Jeg kontakter aldrig Dyrenes Beskyttelse igen, siger Henriette Thorsted Hald.