Datteren til den danske dynekonge og milliardær Lars Larsen, Mette Brunsborg, har for lang tid siden droppet tankerne om at overtage fars firma, når han ikke skal besidde en chefrolle mere. Det afholder hende dog ikke fra nu at være trådt tættere på magtens centrum.

Således er Mette Brunsborg blevet en del af bestyrelsen i Jysk Holding A/S. Det fremgår nu i CVR-registret, skriver finans.dk.

I bestyrelsen sidder i forvejen Lars Larsen selv som formand, mens både konen, Kristine Brunsborg, og sønnen, Jacob Brunsborg, begge sidder som bestyrelsesmedlemmer.

Mette Brunsborgs rolle i firmaet har som sagt aldrig været den store, hvor hun og broderen har hver sin del af aktierne i firmaet - mindst fem procent ejer hver af børnene. Mette Brunsborg har i stedet for dynekæden valgt at uddanne sig som landmand og arbejder på en gård uden for Aars i Nordjylland.

Derimod har bror Jacob Brunsborg altid haft tanker om at gå i faderens fodspor og overtage firmaet, når Lars Larsen engang vil sige stop. Han har fra en ung alder været kørt i stilling til at overtage firmaet, men han er ikke blevet fundet god nok af Lars Larsen selv.

Således kunne Berlingske fortælle i oktober, at Lars Larsen endegyldigt havde besluttet, at firmaet skal overdrages til en fond, når han ikke selv vil stå i spidsen for det længere. Der kan dog gå noget tid, før ejerskabet falder ud af familiens hænder. I et tidligere interview med BT har Lars Larsen fortalt, at han bliver ved til den dag, han 'ikke længere kan stå'.

Selvom det kun bliver til en mindre bestyrelsesrolle for Jacob Brunsborg - og Mette Brunsborg - så skal de ikke være bekymrede over arven efter deres far. Lars Larsen er vurderet til at være god for 26 milliarder kroner, og med fem procent aktier i firmaet forventes de begge at få en fremtid som milliardærer.