Danmarks fjerderigeste mand, Lars Larsen, udvider nu sit allerede enorme dyneimperium til at omfatte et nyt land. Og derefter har han endnu større planer, afslører han.

Mens dronning Margrethe har travlt med at være vært og vise den belgiske kongefamilie rundt i Danmark, så har Lars Larsen gang i nogle helt andre tiltag i samarbejde med nogle andre belgiere.

Jysk er nemlig ved at indtage Belgien, og 5. april kan den kendte dynekonge klippe snoren til den første belgiske Jysk-butik. Det oplyser Jysk i en pressemeddelelse.

Lars Larsen, der åbnede sin første butik i 1979, har i årevis været kendt som Danmarks dynekonge, efter at han fik stor succes med sin Jysk Sengetøjslager, der siden tog navneforandring til Jysk.

Og den jyske købmand glæder sig da også meget til at kunne sætte endnu et land på listen over steder, hvor Jysk er repræsenteret. Han er sikker på, at belgierne vil tage godt imod Jysk.

»Vi glæder os til at præsentere de belgiske kunder for JYSK og for den skandinaviske kultur. Den slår igennem både i designet af vores produkter og i måden JYSK bliver drevet på. Den skandinaviske kultur har været med til at gøre JYSK til en succes i de 47 andre lande, hvor JYSK allerede har butikker, og jeg er sikker på, at det også bliver tilfældet i Belgien,« siger Lars Larsen, der gennem sin virksomhed Jysk Group ejer over 2400 butikker i 48 lande.

Den nye butik vil åbne i Belgiske Scoten, som ligger tæt på Antwerpen og cirka 70 kilometer fra Bruxelles. Samtidig åbnes også en anden butik i den belgiske by Genk.

Selv om Lars Larsen er blevet stenrig på sit store dyneimperium og kan kalde sig Danmarks fjerderigeste mand med en formue vurderet til 26,5 milliarder kroner, så har den 68-årige købmand tilsyneladende ikke tænkt sig at drosle ned på arbejdslivet i den nærmeste fremtid.

Faktisk har han kæmpestore drømme. Og indtagelsen af Belgien er kun en del af planen. I januar kunne finans.dk berette, at Jysk har planer om at åbne butikker i Sydamerika, hvilket først og fremmest skal ske i Chile. Men den jyske købmands ambitioner er endnu større. Han vil have Jysk repræsenteret i hele verden.

»Det er klart, at åbningen i Belgien er en milepæl, fordi der nu er JYSK-butikker i stort set hele Europa. Men på sigt skal der åbnes JYSK-butikker i hele verden, så der er stadig masser af arbejde, der venter,« siger Lars Larsen i pressemeddelelsen.

Jysk fik sidste år et overskud på hele tre milliarder kroner.

Det er dog ikke alle hans virksomheder, der er lige succesfulde. Foruden Jysk ejer Lars larsen også blandt andet Ilva og Idé Møbler, som begge har givet underskud på det seneste,  ligesom dynekonge også har tabt millioner på sine investeringer i golf.

Dog har Bolia.com, som Lars Larsen også ejer, givet overskud - ligesom han også har fået overskud i møbelfirmaet, Actona, som han overtog, da stifteren - Lars Larsens nære ven Orla Dahl Jepsen - døde.