Alexandra er blevet forgyldt af loven om årpenge, som blev vedtaget af den tidligere borgerlige VK-regering efter pres fra Kongehuset.
Alexandra er blevet forgyldt af loven om årpenge, som blev vedtaget af den tidligere borgerlige VK-regering efter pres fra Kongehuset. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Som BT i går kunne afsløre, lagde kongehuset pres på den daværende borgerlige regering for at lade skatteyderne betale skilsmisse-regningen mellem Joachim og Alexandra i 2004.

Det fremgår af et dokument, BT er i besiddelse af. Det viser, at kongehuset sendte et hemmelig-stemplet dokument til embedsmænd i Statsministeriet for at få dem til at finansiere Alexandras liv efter skilsmissen.

Læs også:

df

Og presset på politikerne gav pote. Alexandra fik sin egen apanage på finansloven og er siden 2004 blevet forgyldt af de danske skatteydere.

Beløbet blev dengang fastsat til 1,56 mio. kroner, og i loven blev der fastsat halvårlige stigninger, som betyder, at Alexandra i år får 2,3 millioner kroner ind på kontoen.

Altså er hun steget 740.000 kroner i apanage.

Loven blev vedtaget af et stort flertal af partier. Kun Enhedslisten og SF stemte imod.

Læs også:

alexx

Politikerne var dengang opsatte på at sikre Alexandra ’et værdigt liv’, som det hed, og der var kun lovord tilovers for Alexandras arbejdsindsats.

Har bestyrelsespost
Sved på panden får hun dog næppe i dag, hvor hun er protektor for en række organisationer herunder Dansk Blindesamfund og Unicef.

Grevinden har desuden erobret en bestyrelsesplads i et stort medicinalfirma i Schweiz. Tidligere i år anslog eksperter over for BT, at posten indbringer hende mellem 250.000 og 500.000 kr. om året, som hun kan lægge oven i sin apanage.

Altså får hun minimum 2,5 mio. kroner.

Udover apanagen fik Alexandra i 2005 en villa på Svanemøllevej foræret af Joachim til 7,25 mio. kroner. Huset fik hun foræret gældfrit.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.