De små lommemonstre ser ud til at have indtaget Danmark, og det er på trods af, at det ikke en gang officielt er udkommet i den danske app-store.

Det verdensomspændende fænomen Pokémon må siges at have fået pustet nyt liv i sig, efter Nintendo i samarbejde med app-udvikler Niantic Labs har lavet spillet Pokémon Go, der udnytter dit kamera, så du kan fange Pokémon ude i den virkelige verden.

Der har i USA været meldt om mange ulykker, hvor folk har haft fuld fokus på deres mobiltelefon og ikke deres omgivelser. Og nu har Danmarks Tekniske Universitet været ude og advare deres studerende om at komme for tæt på det lokale 'gym' (et sted, hvor ens Pokémon slås mod hinanden, red.) på deres campus.

Det gjorde de tirsdag aften på deres Facebook-side.

'Der er et Pokémon gym på Lyngby campus, men desværre på en af byggepladserne. Selvom vores indre gamer lidt stolt, er det alvorligt talt ulovligt og forbundet med betydelig fare at færdes på byggepladsen særligt om natten. Så vi beder om, at i afholder jer fra at gå derind. Der skulle være masser af løse Pokémons på campus som I bare går efter. Tak!'

Beredskabskoordinator hos DTU Jon Elmlund uddyber til BT.

»Mange har forsøgt at få adgang til byggepladsen, og det bekymrede os. Selvom vi bifalder, at de studerende gamer, og selvom det er skønt, at campus bliver brugt, er det vigtigt, at vi samtidig har et trygt og sikkert universitet for vores studerende, ansatte og gæster,« siger Jon Elmlund og gør klar, at det kun er en forebyggende servicemeddelelse.

Han har bedt spil-firmaet om at fjerne det såkaldt 'gym' fra området.

Opslaget, som du kan se forneden, er onsdag morgen delt over 1000 gange.