Ole Sippel døde tidligere i dag. Han blev 72 år gammel. I mange i år var han korrespondent i Mellemøsten. BT har talt med en anden legendarisk DR-journalist, Bent Stuckert. Han beskriver Ole Sippel som en vidende og flittig bulderbasse.

- Ole havde nogle meninger. Nogle mente, han var skæv i opfattelsen, men han beskrev tingene, som de var. Han pakkede ikke noget ind, siger Bent Stuckert til BT.

Ifølge Bent Stuckert befandt Ole Sippel sig bedst i udlandet. Den lokale andedam; Danmark, blev hurtigt for lille for ham. Han beskriver også Sippel som en udenrigskorrespondent, der opererede i marken.

- Han sad ikke i baren på syvende sal og lavede sine historier. Han tog ud i marken. Også steder hvor andre ikke tog hen, siger Stuckert.

Bent Stuckert forklarer, at Ole Sippels kritiske holdninger til tider ramte plet. Sippel var meget kritisk overfor grundlaget for at gå ind i Irak i 2003. Ole Sippel mente ikke, at der var masseødelæggelsesvåben, hvilket historien sidenhen bekræftede ham i.

I mere end 40 år var Ole Sippel ansat hos DR. Her nåede han at være i rollen som både journalist, programchef og ikke mindst korrespondent i Mellemøsten.

Ole Sippel, der blev 72 år, var chef for TV Avisen i perioden 1987 til 1994, og han betragtes som en af sin generations største journalister. Han brød den faste forbindelse med DR i 2005.