København er Danmarks hovedstad, men vi må ikke glemme, at der er meget andet i landet end den gamle købstad.

Det minder Dronningen danskerne om i et nyt interview med Jyllands-Posten i anledning af, at Aarhus er udnævnt som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

I den forbindelse giver Dronningen udtryk for, at københavnerne godt kan være en anelse selvcentrerede - også selvom Danmark har meget andet at byde på heriblandt 'Smilets by'.

»Randers er med, Horsens er med. Det er ikke kun København, der tegner Danmark udadtil. Turisterne vil opdage, at der er andet i Danmark end Den Lille Havfrue,« siger hun til Jyllands-Posten, mens hun remser andre danske store byer op udover København.

Landets regent er sikker på, at Aarhus nok skal få succes som kulturhovedstad, og at det nok skal tiltrække turister til den jyske by.

Ifølge Ritzau er budgettet for projektet, som Dronningen er protektor for, på cirka 450 millioner kroner. Administrerende direktør for fonden "Aarhus 2017", Rebecca Matthews, der også står i spidsen for projektet, har tidligere fortalt:

»Det er mange penge, ja. Men udbyttet er uvurderligt. Ikke bare fordi vi forventer øget vækst og udvikling i hele regionen. Men også fordi sådan et projekt giver stolthed og engagement. Noget du ikke kan sætte et prisskilt på,« har hun sagt til Ritzau.

Vikingetiden bliver temaet, når Aarhus 21. januar officielt åbner som europæisk kulturhovedstad. Det forventes, at helt op til 100.000 personer kommer for at overvære åbningsceremonien ved byens havneområde