Mens Peter Madsen sidder bag lås og slå, så er hans livsværk smuldret væk uden for murene.

Alle de sponsorer, som Peter Madsen var afhængig af for at komme ud i rummet med sin egenbyggede raket, har endeliggyldigt trukket deres støtte. Selvom Peter Madsen skulle vinde sin frihed, blive frikendt for drabet på den svenske journalist Kim Wall og atter blive sat på fri fod i Danmark, så er drømmen knust. Han kommer aldrig ud i rummet.

En af Peter Madsens tidligere mest trofaste støtter er Lars Wismann, direktør i Wismann Property Consult. Han er også en af de to sponsorer, som tidligere figurerede på hjemmesiden for Raketmadsens Laboratorium. Han besluttede sig oprindeligt for at støtte Peter Madsens projekt, fordi han blev inspireret af den karismatiske opfinders engagement og det faktum, at han skabte masser af relevante arbejds- og forskningsmuligheder for unge studerende fra DTU.

Kim Wall
Kim Wall Foto: TT NEWS AGENCY
Vis mere

Men nu har han truffet endegyldigt truffet beslutningen om adrig at støtte Peter Madsen mere.

»Siden jeg sidst talte med pressen om det, så har man jo fundet Kim Walls torso i Øresund. Jeg ved, at alle er uskyldige indtil de er dømt, men jeg kan ikke længere forestille mig, at der ikke er sket noget kriminelt,« forklarer Lars Wismann og fortsætter:

»Det er i hvert fald ulovligt at smide en afdød person i vandet på den måde. Jeg ved, at han nægter at have parteret hende. Hvis det er rigtigt, så betyder det at en anden ukendt person, skulle have fundet hendes lig i Øresund, parteret det og så smidt det ud i vandet igen. Det kan jeg ikke tro på,« siger Lars Wismann.

»Derfor så kommer jeg aldrig til at støtte projektet mere, hvis det ellers skulle fortsætte,« forklarer han.

Hvis Lars Wismann var den eneste, der trak støtten fra Peter Madsens projekt, så ville de 25.000 kroner som Wismann har støttet med sandsynligvis ikke være det, som væltede raketkorthuset. Men Wismann er ikke den eneste.

Virksomheden Kecon, der leverer stålkonstruktioner til byggeprojekter, har været en af projektets store sponsorer. Virksomheden har ikke ønsket at udtale sig til BT, men bekræfter dog, at de trækker deres støtte. Virksomheden ønsker ikke at støtte et projekt, som Peter Madsen har noget at gøre med.

Desuden har gruppen Raketmadsens Støttegruppe indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor der 30. september skal stemmes om foreningens nedlæggelse. Indtil da, så er alle indbetalinger suspenderet. Formand Frederik Just, næstformand Lars Tørnes Hansen og kasserer Henning Wangerin er alle gået af. Desuden har Christopher Meyer, flight director i Raketmadsens Laboratorium opfordret til at foreningen nedlægges.

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Foreningen har selv oplyst, at den samlede i alt 301.177 kroner ind i 2016, hvor den i december samme år havde 64 betalende medlemmer. Hvis ikke den tragiske ubådssag var kommet i vejen, så havde foreningen sandsynligvis samlet endnu mere ind i 2017, da medlemstallet steg kraftigt siden nytår og nåede helt op på 179 medlemmer.

Den femte januar 2017 lavede foreningen en gættekonkurrence for medlemmer om hvor mange medlemmer foreningen ville have i december 2017. Præmien var en flaske whiskey. Det korrekte svar er nu kendt. Det er nul.