Jesper Sørensen er blevet landskendt, som drengen, der lever i 'den gamle krop' efter en dokumentar-udsendelse af samme navn. Trods dårlige odds er Jesper nu blevet 14 år. Og selv om han lever i kamp mod tiden, så er han ved godt mod.

- Jeg har det stadig godt - og jeg tror, at jeg kommer til at have et langt liv, fortæller den spinkle dreng til tv2.dk.

Tirsdag aften kunne seere få et gensyn med Jesper Sørensen og hans kamp mod den sjældne, genetiske børnesygdom, Progeria. Sygdommen skyldes en medfødt genfejl og får børn til ældes før tid.

Ifølge Socialstyrelsen dør børn med progeria typisk i begyndelsen af deres teenageår, men der er set enkelte undtagelser, hvor progeria-børn er blevet helt op til 27 år.

Jesper Sørensen er det eneste barn med progeria i Danmark, og han er nu blevet 14 år og bor sammen med sin mor, far og storebror i den lille, nordjyske landsby Poulstrup. Og selv om hans progeria er uhelbredelig, så er han fuld af gå-på-mod.

- Det er gået fremad. Jeg er jo blevet større og vokser, så det går rigtig godt, siger han og fortæller, at han søndag løb 10,5 km - en bedrift, som han også har skrevet om på sin facebook-side, hvor næsten 200.000 mennesker følger hans bedrifter.

I 2011 blev Jesper konfirmeret, hvilket seerne også fik at se på skærmen i det genudsendte program 'Jesper i de voksnes rækker' tirsdag. Og konfirmationen var en oplevelse, som Jesper husker med glæde.

- Det er virkelig stort at holde konfirmation! Specielt for mig, for man vidste jo ikke, om jeg nåede det. Jeg kunne jo godt være død inden, siger Jesper Sørensen.

Efter at programmet om Jesper blev genudsendt tirsdag aften, er det væltet ind med hilsener til Jesper på Facebook. 

- Jeg genså med glæde udsendelsen på TV2.... og Jesper du er verdens dejligste dreng :-), skriver en kvindelig seer. Flere andre skriver lignende hilsener.

Ifølge socialstyrelsen anslås det, at progeria rammer et barn ud  af 4. millioner. Overfører man de tal til Danmark, vil det betyde, at der i Danmark fødes et barn med progeria cirka hvert 60. år.