Angrebet på en skolelærer fra Vestervangsskolen i Randers fredag var en uskyldig spøg, mener en af drengene, der kastede med sne.

De fleste mennesker kan nok huske, at de var involveret i store sneboldkampe, når sneen faldt, da de gik i skole. Og selvom det af og til kunne gå vildt for sig, var det oftest en uskyldig leg.

Sådan har 16-årige Mathias Astrup Møller det i hvert fald. Han og fem-seks andre drenge legede fredag med sne i skolen i Randers.

De ældste elever kastede sne mod de yngre elever, men det syntes en mandlig lærer ikke om. Han bad derfor drengene om at stoppe krigen.

Men det skulle han ikke have gjort. For kort efter vendte drengene sigtekornet mod læreren og løb over mod ham. De kastede sne efter læreren i det, som Mathias Astrup Møller mener var et uskyldigt angreb. Det fortæller den 16-årige elev til BT.

Han fortæller, at han var med til at kaste sne efter læreren, men afviser, at han ramte læreren. Det gjorde nogle af Mathias’ venner dog. Og det fik alvorlige konsekvenser for dem.

For den mandlige lærer blev nødt til at gå hjem efter drengenes angreb. Et angreb, som skolelederen på Vestervangsskolen, Elsebeth Andersen, mener, var et overfald - og ikke bare var en udløber af en uskyldig sneboldkamp. Hun har efterfølgende hjemsendt og meldt fire af drengene til politiet.

»Det var en bevidst handling, hvor man direkte går efter en lærer, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere på nogen måde, så derfor skrider vi ind med den handling, som vi har gjort,« siger Elsebeth Andersen til P4 Østjylland, ifølge Ritzau.

I elevens øjne ramte de ikke nogene steder, hvor han kunne komme til skade. De ramte ham kun bag på kroppen, ifølge den 16-årige dreng.

Skolen overreagerer derfor fuldstændig, mener Mathias Astrup Møller.

»Det er grotesk, at de (skolen, red) anmelder det til politiet. De skal jo vejlede os. Ikke ødelægge vores fremtid,« siger Mathias Astrup Møller til BT.

Han kan dog godt se, at det er en træls situation, hvis det gik den mandlige lærer på. Det overrasker ham dog, fordi det bare var en spøg med en lærer, som han tit snakker med om fodbold og har det sjovt med. Derfor undrer det ham, at politiet skal blandes ind i sagen.

»Folk sammenligner det med et overfald på en tilfældig ude på gaden. Men vi har en relation til ham og har kendt ham i flere år,« siger Mathias Astrup Møller.

Skolelederen, Elsebeth Andersen fortalte tirsdag til P4 Østjylland, at det var et bevidst angreb på læreren. Men også her er den 16-årige dreng dybt uenig.

»Jeg genkender overhovedet ikke, hvad hun siger. Det kunne vi ikke finde på, og hvis det var, havde vi nok ikke gjort det med en snebold. Ingen af os har noget imod ham som person,« siger Mathias Astrup Møller til BT.

Han mener, at ledelsen på skolen har fortolket situationen helt forkert. Og at bestyrelsen skulle have taget den med ro og ventet med at sige noget til medierne, før de havde snakket med eleverne om mandagen, hvor de og forældrene var kaldt ind til en samtale.

»Hvis jeg havde vidst, det var endt sådan her, havde ingen af os gjort det. Det er jeg hundrede procent sikker på. For det var ikke meningen, at der skulle blive sådan et stort nummer ud af ingenting,« siger Mathias Astrup Møller, som altså afviser, at han ramte den mandlige lærer med sne.

Tidligere samme dag måtte en elev fra 2. klasse en tur på skadestuen, fordi han blev ramt af en snebold, så han faldt og fik voldsomt næseblod.