Den kendte og populære studievært tabte besindelsen over et par unge pigers behandling af en hjemløs

'Gå nu hjem til dit lille overklasseliv, din møgarrogante kælling'.

Ordene hænger i luften på den travle metrostation på Kgs Nytorv i København. Og det er ikke en hvilken som helst, der har råbt skældsordet højt efter en ukendt kvinde.

Det er 'Hvem vil være millionær'-værten Hans Pilgaard, der ellers er kendt for at være en hyggelig fyr, som hellere strør om sig med muntre replikker end ukvemsord som kælling.

LÆS OGSÅ: Hun optog Hans Pilgaards voldsomme skænderi: - Han er ikke spor bedre selv

Men sådan var det ikke lige for studieværten og hans kæreste, Jobbe Joller Hansen, da parret sidst på dagen i fredags skulle med metroen fra Kgs Nytorv.

- Jeg er godt klar over, at det ikke er sådan, folk er vant til at se mig. Og som udgangspunkt skal man tale ordentligt til andre mennesker. Man skal ikke råbe ad dem eller tage fat i folk. Men der kan være situationer, som jeg synes, den var, hvor jeg bliver så indigneret og vred, at jeg følte, det var rimeligt at reagere, forklarer Hans Pilgaard om det højlydte optrin, der fandt sted fredag den 13. juni ved 17.30 tiden.

Kender du pigerne på videoen eller var du selv til stede? Har du oplevet noget lignende? Så hører vi gerne fra dig på tip@bt.dk.

Her kom de to mænd gående ned ad trappen. Foran dem går et par yngre kvinder. Og på reposen foran elevatoren sidder en hjemløs mand foroverbøjet og sover eller blunder. Det syntes den ene af de to kvinder åbenbart ikke, den hjemløse skulle.

- Lige pludselig råber den ene af pigerne. Vågn op. Hun har sit ansigt helt tæt ind til den hjemløses, med det resultat, at han farer sammen og bliver meget forskrækket. Hvilket de to piger slår en meget høj latter op over, fordi de synes, det er skide skægt, fortæller Hans Pilgaard om optakten til det, der skal blive et stort offentligt skænderi, hvor ukvemsordene bølger frem og tilbage mellem parterne.

For først reagerer Jobbe Hansen nemlig på kvindernes opførsel og råber hvad fanden bilder i jer ind til de to kvinder og at de skal opføre sig ordentligt.

Det tog kvinderne tilsyneladende meget ilde op. For ifølge Hans Pilgaard reagerer de lynsnart med en byge af ukvemsord .

- De reagerer ved at sige: hvad fuck blander du dig i det for. Hvad rager det dig osv., fortæller Hans Pilgaard, der under episoden virkelig kan mærke, hvordan harmen over kvindernes opførsel bruser rundt i kroppen.

Videoen der - måske - afslører din dobbeltmoral: Fuck de fattige!

For selv om den kendte studievært normalt ikke hidser sig op, hvis folk kalder ham skældsord eller lignende, så har han også en grænse. Og den blev overtrådt fredag den 13. juni.

- Dét, jeg også reagerede helt voldsomt på, er, at i dag er der en tendens til, at man kan sige og gøre, hvad man vil. Man kan slippe af sted med at opføre sig som man vil. Det synes jeg, er sørgeligt, siger Hans Pilgaard og forklarer, hvorfor episoden mellem de to yngre kvinder og ham og hans kæreste udvikler sig.

Kender du pigerne på videoen eller var du selv til stede? Har du oplevet noget lignende? Så hører vi gerne fra dig på tip@bt.dk.

- Jeg ryger helt op i det røde felt, fordi tanken om, at nogle mennesker kan finde på at opføre sig på den måde overfor de allersvageste i vores samfund, gør mig helt vildt indigneret. Men også helt vildt vred og får mig til at reagere meget prompte og råbe: Hvad fanden er det I bilder jer ind? Hvordan er det, I opfører jer? Opfør jer dig ordentligt. At råbe af en stakkels hjemløs. Hvad fanden har I gang I?, fortæller han.

Så begynder den offentlige scene for alvor. De to kvinder giver nemlig igen af karsken bælg og råber blandt andet bøssekarl til Hans Pilgaard og anklager ham for at være en kendis, de har lyst til at spytte i ansigtet ligesom de truer med at ville slå på Pilgaards kæreste.

Efter lidt tid vil den ene kvinde gå væk fra stedet. Men studieværten forsøger at holde hende tilbage ved at holde i hendes arm. Men kvinden slår ham væk og baner sig vej gennem forsamlingen af mennesker, der følger med i optrinnet.

Se videoen: En rig og en fattig falder om på gaden - hvem får hjælp?

Og så er det, at Hans Pilgaard blandt andet brøler: 'Din møgarrogante kælling' efter hende.

- Jeg står ved at have kaldt hende for en arrogant kælling. For det er man, når man råber en hjemløs ind i ansigtet, der sidder og sover og bagefter griner højlydt over, hvor sjovt det er, at gøre ham skide forskrækket. Det er arrogance. Og mangel på medmenneskelighed, der berettiger til at kalde folk for en kælling, siger Hans Pilgaard om episoden, der blev filmet af en tredje person, som har sendt klippet til bt.dk.

Den opsigtsvækkende og adrenalinfremkaldende episode ebbede ud, da de to kvinder forsvandt ned i metroens dyb, og Hans Pilgaard og Jobbe Hansen helt bevidst ventede nogle minutter, før de gik ned og tog et tog.

Hvordan synes du situationen bliver tacklet? Har du oplevet noget lignende? Deltag i debatten på Facebook