En 'dramatisk' artikel på kun 29 ord bliver lige nu spredt hurtigt på Facebook. Journalistpraktikanten bag artiklen håber ikke, at den store opmærksomhed får konsekvenser for hendes karriere.


Artiklen hedder ‘Lampe revet af væg‘, og selvom den kun indeholder 29 ord, har den taget Danmark med storm de sidste par dage.

I skrivende stund har 697 personer delt artiklen på Facebook – langt mere end Dagbladet Ringkøbing Skjern er vant til.

Facenews.dk har talt med journalistpraktikanten Signe Haahr Pedersen, der står bag artiklen. Hun forklarer, hvordan den meget kortfattede artikel kom til verden:

- Jeg mødte ind mandag morgen og skulle ringe til politiet for at høre, hvad der var sket i løbet af weekenden. Men de tog ikke telefonen med det samme. Så jeg når at få pænt meget stress på, før jeg endelig får fat i dem. Og så viser det sig, at der endda var sket ret meget i weekenden. Derfor begyndte jeg bare at skrive løs på historier. Så hurtigt jeg kunne. Og så dukkede den her historie om lampen op. Jeg nåede ikke at tænke kritisk og skrev bare historien. Bare lige en sætning. Og så videre til næste historie, siger hun til Facenews.dk.

De mange små historier skulle trykkes i avisen som små noter. Derfor undrer det hende, at noten om lampen senere også kom på nettet.

- Vores webredaktør har været inde for at læse mine noter. Og så har han udvalgt den om lampen til at komme på nettet. Jeg ved ikke hvorfor. Men på nettet kom den altså, siger Signe Haahr Pedersen, der ikke håber, at den pludseligt populære note bliver enden på hendes karriere.

- Jeg håber godt nok ikke, at det får betydning for min karriere, at den her artikel har fået så meget fokus, siger hun grinende.

Hun skrev den lille note allerede d. 14. november. Men først nu har Facebooks brugere fået øjnene op for den lille perle.

- Nu bliver den sendt rundt som et eksempel på, at der ikke sker noget i Skjern og omegn. Men det er altså ikke rigtigt.

LÆS DEN OMTALTE ARTIKEL HER