Først satte DR sparekniven i den populære satire, og nu står både 'DR2 Udland' og et nyt musikprogram med kniven for struben.

Ikke kun det sjove, men også det alvorlige er truet på Danmarks Radio.

Af en plan, Danmarks Radios bestyrelse i dag præsenteres for, fremgår det, at DR overvejer at nedlægge det eneste daglige nyhedsprogram om internationale nyheder, DR2 Udland, som selvstændigt program.

Men også et rytmisk musikprogram står til at lukke – og det endda før det er begyndt. 'Landeplage', som det hedder, afløser til efteråret det tidligere 'Backstage' på DR2, men lukker ved årsskiftet, fordi der ingen penge er afsat til det i 2011.

Hemmelighedsfuld ledelse

Det fremgår af DRs nye programstrategi. Selv om flere personer i DR bekræfter, at de kender til planerne, så er ledelsen yderst hemmelighedsfuld. Kanalchef på DR2 Arne Notkin henviser til sin egen chef, mediedirektør Mikael Kamber, og her den kortfattede besked:

'Jeg har overhovedet ingen kommentar til interne arbejdspapirer i DR.'

Heller ikke chefen for DRs nyhedsproduktion, Ulrik Haagerup, ønsker at kommentere besparelserne, men fastholder, at DR styrker det globale.

- Jeg kan bekræfte, at vi styrke nyhederne, både lokalt og globalt, siger Haagerup, der har gjort sig til talsmand for, at Danmarks Radio ikke skal lave 'flere', men 'bedre' nyheder.

Pengene går til DR

Ifølge B.T.s oplysninger går går de sparede kroner i stedet til at sende 90 sekunders nyhedsopdatering hver aften klokken 20 på DR1, der har kolossale problemer med at fastholde seere, erfarer B.T.

Hele ni millioner går fra DR2 til moderkanalen, der til gengæld skal sende mere sport, købe nye serier og lave mere direkte fjernsyn på netkanalen Update. Og så meget vil nyhedsdirektøren godt bekræfte:

- Vi gør op med tanken om, at DR ikke er interesseret i sport. Vi elsker sport. Derudover styrker vi DR Update og relancerer TV Avisen, så den bliver mindre tabloid og mere væsentlig, forklarer Ulrik Haagerup.