Vroom, vroom. TV2 News har siden starten haft en helikopter til rådighed. Nu overvejer DR fjernstyrede nyhedsdroner i bedste James Bond-stil.

- Forestil dig for eksempel, at du kan lave optagelser af en bil i bevægelse, hvor dronen konstant følger med i en bestemt afstand, også hvis bilen kører under en bro eller gennem en tunnel.

Det kan give nogle helt nye muligheder for vores dramaafdeling, siger projektleder i DR Peter Sigsgaard til Ingeniøren.
 
Men også til nyhedsdækning af uroligheder eller redningsaktioner fra luften, mener Sigsgaard, at nyhedsdroner vil egne sig fortrinligt:

- Vi skal op i en høj opløselighed, hvis vi skal bruge det til livedækning i nyhederne. Men ifølge producenterne er udstyret lige på trapperne, siger Peter Sigsgaard, der melder at DR klart er interesserede i det lille vidunder på kun to et halvt kilo, der bpåde har været brugt af britisk politi til at fange tyve og Kinas myndigheder til at overvåge trafik under OL, skriver Ingeniøren.

Det er det tyske firma Microdrones, der har præsenteret den såkaldte quadro-kopter ved Sonnerup Gods, Tølløse.

Den dyre udgave koster kun små 400.000 kroner, mens den billige kan erhverves for bare 200.000 kroner.

Og så tager det ifølge firmaet kun en dags tid at lære at styre den tjekkede kopter, der selvfølgelig også havde fået Københavns Politi til Tølløse for at se på science fiction-legetøj, der nu er indenfor realistisk rækkevidde, når banditter skal overvåges og fanges fra luften, mens operatøren sidder hjemme på politigården og spiser donuts.

Se dronen i aktion her: