Er du en af dem, der onsdag aften ventede på at se DR2s dokumentar om Charlie Hebdo, men ikke fik dit ønske opfyldt, så er du nok ikke den eneste.

DR trak nemlig i håndbremsen på Charlie Hebdo-dokumentaren blot en halv time inden, den efter planen skulle have været vist. Det skriver mediawatch.dk.

Og det er der en helt særlig grund til, siger DR2s kanalchef, Michael Thouber.

»Vi vil gerne kigge på, om den bringer noget nyt eller et nyt perspektiv i forhold til der, hvor vi aktuelt står. Vi har den sidste uge næsten sendt i døgndrift, og der er behov for at træffe mange beslutninger hurtigt, og i dette tilfælde programsatte vi den nok lidt for hurtigt,« siger han ifølge mediawatch.dk og tilføjer, at det er ham, der står bag beslutningen om ikke at vise dokumentaren.

Michael Thouber fortæller, at beslutningen til dels skyldes, at Charlie Hebdo-dokumentaren indeholder de verdenskendte Muhammed-tegninger fra Jyllands-posten.

Det var dog allerede kendt, da DR bestilte dokumentaren, at tegningerne var med i den, tilføjer kanalchefen.

Det er endnu uklart, om DR2 vil sende dokumentaren ud på et andet tidspunkt, eller om der vil blive klippet i den før visning, oplyser Michael Thouber til mediawatch.dk.

Sidste uge fik DRs medarbejdere en intern mail fra DR Nyheder om linjen i forhold til at bringe Jyllands-Postens tegninger, hvori det blev gjort klart, at DR kun bringer tegningerne, hvis der er en klar redaktionel begrundelse for det.