Pakistanske medier raser over, at to danske journalister, som var blacklistet i landet, var med udviklingsministeren på rundtur i det katastroferamte land.

Jyllands-Postens og DR's korrespondent Puk Damsgård og den fælles korrespondent for TV2 og Politiken, Simi Jan, bliver i den pakistanske avis The Nation beskyldt for at skade Pakistans nationale interesser.

Reaktionen kommer i forbindelse med udviklingsminister Søren Pinds (V) netop afsluttede besøg i Pakistan, hvor både Simi Jan og Puk Damsgård fulgte med ham ind i landet.

Det engelsksprogede The Nation skriver at de to journalister er 'sortlistet' af det pakistanske indenrigsministerium og skulle være deporteret ud af landet i maj og juni.

Men trods tidligere udelukkelse lykkedes det altså de to journalister at følge ministeren på rundtur. Udenrigsminister Lene Espersen (K) siger, at både hende og Søren Pind har været i kontakt med den pakistanske regering.

- Jeg har selv drøftet sagen flere gange med min pakistanske kollega og udviklingsministeren rejste så sent som i tirsdags sagen, da han mødtes med den pakistanske premierminister i Pakistan og understregede vores fælles interesse i, at medierne har de bedst mulige arbejdsbetingelser, siger Lene Espersen til poltiken.dk.

Den hårdest medfart i de pakistanske medier får Simi Jan, der i øvrigt har pakistansk baggrund. The Nation skriver, at de pakistanske myndigheder har "alvorlige anklager" og "solide beviser" mod hende.

Det afviser Politikens chefredaktør.

- Ingen pakistansk myndighed har overfor Simi Jan, Politiken eller TV 2 gjort gældende, at hun skulle have gjort noget forkert, siger Tøger Seidenfaden til politiken.dk

Ifølge chefredaktøren har Politiken og TV 2 sammen med en danske ambassade i Pakistan og Udenrigsministeriet forsøgt at få normaliseret Simi Jans visumsituation. Jyllands-Postens chefredaktør er forundret.

- Det er jo helt absurd, at de pakistanske myndigheder smider korrespondenter ud, som er i landet for at beskrive oversvømmelserne, lyder det fra Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Jørn Mikkelsen.

/ritzau/