Op til 30 medarbejdere på DR Nyheder risikerer en fyreseddel i den nærmeste fremtid, erfarer bt.dk - Danmarks Radio skal ifølge bt.dks oplysninger spare 18 mio. kroner på DR Nyheder.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sparerunden betyder også, at Talent 2011 bliver droppet, og at DR's udlandsdækning ifølge bt.dks oplysninger også bliver ramt. Det er allerede besluttet at lukke Deadline kl. 17 på DR2.

Direktør for DR Nyheder, Ulrik Haagerup, vil ikke bekræfte, at DR's nyhedsafdeling skal spare 18 mio. kroner.

Ifølge bt.dks oplysninger indebærer det mellem 20 og 30 fyringer, men det tal vil Ulrik Haagerup ikke kommentere. Han bekræfter dog, at der er en stor sparerunde undervejs.

- Det er aldrig sjovt at skære ned, men det er noget, der rammer alle medievirksomheder i den vestlige verden, og også en public service-kanal som vores. Vi samarbejder med vores tillidsfolk og forsøger at gøre det så lidt ubehageligt, som muligt, siger Ulrik Haagerup.

I alt er der cirka 450 medarbejdere på DR Nyheder. Som en del af medieforliget skal DR spare 80 mio. kroner, og i dag kom det altså frem, at de 18 mio. skal spares på nyhedsområdet.

Blandt medarbejderne har stemningen gennem længere tid været dårlig, erfarer bt.dk. Før sommerferien fik de at vide, at en de store nyhedssatsninger - Deadline kl. 17 på DR2 - skal nedlægges.

Værre end frygtet

Nu kommer nyheden, om at der skal fyres igen - blot to år efter DR-medarbejderne tog afsked med de sidste af de kolleger, der fik en fyreseddel ved den sidste store sparerunde i 2007.

 Tillidsrepræsentant i DR, Dines Boertmann, siger :
 
- Vi ved stadig ikke, hvornår prikkerunden finder sted, vi ved bare, at det kommer til at ske inden for en meget overskuelig fremtid. Formodentlig i starten af september. Det er meget nært forestående. Han kan heller ikke kommentere antallet af stillinger. 


- Men det bliver stort, og det bliver større, end vi havde frygtet. Vi vidste godt, at det ville blive slemt, men nu ser det ud til, at det bliver værre, siger Dines Boertmann.

Tillidsfolkene fik ifølge bt.dks oplysninger nyheden om sparerunden i et samarbejdudvalg mellem ledelse og ansatte.

Ifølge bt.dks oplysninger vil udlandsdækningen blive ramt ved at aftenudsendelsen DR2 Udland bliver droppet, og at udlandsnyhederne bliver flyttet til kl. 17 i et nyhedsprogram, der skal erstatte Deadline.
 
Lukningen af Deadline kl. 17 og flytningen af udlandsnyhederne betyder også, at ledelsen på DR Nyheder undgår endnu flere fyringer.

Det giver nogle besparelser i sig selv, og der kan også spares overtidskompensation for aftenarbejde til udlands-medarbejdere ved at droppe DR2 udland om aftenen.

Ifølge bt.dks oplysninger vil sparerunden blive gennemført i begyndelsen af september.