I 29 år har han givet os nyheder fra ind- og udland. Mandag var det slut. DR-journalisten Kai Selliken havde sidste arbejdsdag på Radioavisen.

Du kender hans bløde, behagelige stemme, og navnet 'Kai Selliken' klinger også bekendt i de flestes ører. I næsten 30 år har den norskfødte journalist været vært på Radioavisen. 20. februar fyldte han 70 år, og derfor går han nu på pension.

»Der er jo ingen mennesker i dette land, som ikke på et tidspunkt har hørt en radioavis. Der er masser af mennesker, som aldrig har læst hverken Berlingeren eller Politiken. Der findes ikke et menneske, der ikke har hørt en Radioavis. Det er en institution, som folk forbinder med troværdighed,« siger Kai Selliken til DR i forbindelse med sin sidste arbejdsdag.

Hans sidste udsendelse var mandag 29. februar klokken 18.

»Jeg har strakt det så lang tid som muligt ved at sørge for, at det blev skudår i år, så der kom en ekstra dag i februar.«

Det var også Kai Selliken, der sad i studiet, da en 17-Radioavis i september 2014 gik fuldstændig i fisk.

Danmarks Radio

Den dag svigtede teknikken, og han kunne ikke afvikle sine lydindslag.

»Smukt, blev det jo ikke, og det var ret surrealistisk, men man klarer sig igennem, fordi man kender sit stof og har været det meget nøje igennem på forhånd,« fortalte han bagefter om episoden.

Kai Selliken er født i Norge og har stadig norsk statsborgerskab. Han er gift med journalisten og forfatteren Lone Kühlmann.

SMS

Hitter på Facebook