Det gik rigtig stærkt den dag. Og ingen journalister har lyst til at blive snydt af et set-up. Heller ikke jeg, forklare DRs reporter Anders Lindemann, der her stiller spørgsmål til Finn Stried Poulsen uden for retten i Hjørring.
Det gik rigtig stærkt den dag. Og ingen journalister har lyst til at blive snydt af et set-up. Heller ikke jeg, forklare DRs reporter Anders Lindemann, der her stiller spørgsmål til Finn Stried Poulsen uden for retten i Hjørring. Foto: Bente Poder

- Ingen beklager det her mere end jeg. Sådan lyder det fra den omstridte journalist fra TV Avisen, hvis indslag fra retssagen mod tidligere direktør for EBH Bank, Finn Stried Poulsen, har kastet DR ud i en kæmpe skandale og mediestorm.

Det var i hans dækning af sagen, at billederne af en gruppe vrede bankkunder - som med skilte og bannere demonstrerede foran retsbygningen i Hjørring - i torsdagens nyhedsudsendelser på DR indgik som en helt faktuel begivenhed. Billeder som viste sig at være falske, da der var tale om iscenesat demonstration, som en anden afdeling af DR viste sig at stå bag.

Produktionsselskabet Larm Film var nemlig af DR bestilt til at lave en programserie, hvor mennesker der var kommet i klemme, kunne få lejlighed til at konfrontere de skyldige. Et program skulle omhandle EBH Bank og derfor havde selskabet inviteret en gruppe bankkunder til Hjørring og udstyret dem med skilte.

Haagerup

Men at initiativet til deres tilstedeværelse var selskabets, gik aldrig op for ham, siger TV Avisens journalist Anders Lindemann.

- Jeg fandt ingen grund til at være mistænksom, siger han til BT.

BT kunne ellers tidligere i dag fortælle, at en kollega fra Jylland Posten havde stået sammen med samme Lindemann og en tredje journalist foran Retsbygningen og talt om, at det var en iscenesat demonstration. Men den opfattelse fik Anders Lindemann ikke.

- De siger til mig, at de synes, det er mærkeligt, at produktionsholdet kom i samme bus som borgerne, men det efterlod mig ikke med den opfattelse, at det var arrangeret. Jeg følte ikke, at der var grund til at være mistænksom, siger Lindemann, som den pågældende dag arbejdede under stærkt pres og stress.

EBH Bank retssag i Hjørring

- Det gik rigtig stærkt den dag. Og ingen journalister har lyst til at blive snydt af et set-up. Heller ikke jeg. Jeg får at vide af Adam Dyrvig Tatt fra Larm Film den morgen, at han er hyret til at lave en dokumentar og i den forbindelse følger en gruppe borgere. Og at man følger en gruppe borgere er regulær journalistik, som sker jævnligt.

- På det tidspunkt da Strier Poulsen ankommer, går det rigtig stærkt og mit fokus er på at stille de helt rigtige spørgsmål, så jeg hører ikke eller bider i hvert fald ikke mærke i, hvad han forklarer mig på vejen eller siger til Strier Poulsen. Og det er dybt beklageligt, men ikke i ond tro. For jeg har ikke indtryk af, at der er grund til at være mistænkesom, siger Anders Lindemann.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.