Syv byer blev droppet som medværtsbyer for MGP. Her er det sidste års vinder, Soluna.
Syv byer blev droppet som medværtsbyer for MGP. Her er det sidste års vinder, Soluna. Foto: Henning Bagger

Danmarks Radio dropper nu Dansk Underholdnings Produktion (DUP) som partner i samarbejdet om Melodi Grand Prix i Herning 26. januar næste år. Det sker efter syv byer har klaget til DR og blandt andet kræver 625.000 kroner tilbagebetalt efter de er blevet droppet som medværtsbyer for MGP.

- DR er meget kede af situationen og beklager dybt det forløb, som byerne har været igennem i denne sag. Derfor har vi også besluttet, at DR– pr. kulance – vil betale det eventuelle beløb til byerne, som DUP ikke tilbagebetaler byerne, siger Martin Præstegaard, økonomidirektør i DR.

. I fremtiden er der ingen tvivl om, at DR vil gennemgå vores procedurer, når det gælder valg af samarbejdspartnere, siger Martin Præstegaard, DRs økonomidirektør.

Til bt.dk siger Henrik Rud, direktør for Dansk Underholdnings Produktion (DUP),l at han er rigtig ked af sagen - men at hvis DR ikke havde droppet samarbejdet med ham, var det sket alligevel.

- Hvis DR ikke havde gjort det, så havde jeg selv gjort det. Jeg er blevet trynet af DR, og det er jeg super ked af, siger Henrik Rud til bt.dk. Han påpeger, at han i mange år har løst flere store opgaver for DR.

- Jeg er meget uforstående over for at jeg lige pludselig skulle være en skurk. Jeg har altid kunnet drive et firma seriøst og godt. Jeg har altid betalt enhver sit, siger Henrik Rud.

Han har tidligere lovet at han ville sende i alt 312.500 kroner tilbage til de fem byer, der havde indbetalt penge til DUP. Efter at DR i dag er kommet på banen og har lovet at dække det beløb, som DUP ikke betaler, vil han ikke sætte beløb på, hvor meget DUP betaler tilbage til byerne.

- Men jeg kommer til at tabe 3.-400.000 på den her sag, siger Henrik Rud.

-

Henrik Rud

soluna

Hos de syv byer er reaktionen på DR's afgørelse positiv.

- Jeg synes det er godt, og det klæder DR rigtig godt. Men så længe der er uafklarede forhold b.la. omkring de udgifter vi har haft, fortsætter vi kampen, siger de syv byers talsmand, Poul Winther, direktør på Otterup Hotel

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.